Hyundai Accent 1.3i ActiveVersion (2006)

Hyundai Accent 1.3i ActiveVersion (2006)

UitvoeringAccent 1.3i ActiveVersion
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2018

De Hyundai Accent is gearriveerd

Via internet, kwam ik uit bij Hyundai dealer van Trigt in Zuidland.
Even gebeld of de auto er nog stond en toen richting Zuidland voor een proefrit.
De proefrit plus de koop rond gemaakt, en een kleine twee weken later de auto daar opgehaald.
De Hyundai was 2150 euro in aanschaf en 12 jaar oud, maar de dealer leverde de auto af of het een nieuwe betrof.
In het verleden diverse keren nieuwe Kia,s gekocht, maar de aflevering was net zo top, en dat voor 12 jaar oud.

Een oliewissel plus filter, twee nieuwe voorbanden en een schoon afgeleverde auto plus een fles wijn, maakten deel uit vd aflevering.
De oliewissel had ik gevraagd en er voor willen betalen, maar die kreeg ik er in de koop bij.
De voorbanden waren
geen afkeur, maar dealer van Trigt had uit eigen beweging de voorbanden toch vervangen voor nieuwe.
Garantie geven deden ze uiteraard niet voor de prijs, maar men
wilde deze 2006 Hyundai zelf nog verkopen.

Hyundai Accent 1.3 Active van 2006
155000 km op de klok.
1 eigenaresse gehad.
Complete onderhoudhistorie.
Voorzien van Stuurbekrachtiging/Airco/Electrische ramen/Deurvergrendeling.

Zoals in autotests aan gegeven, heeft de Accent inderdaad een vage middenstand van het stuur.
Ook een wat weke vering is aanwezig, maar dat is een kwestie van wennen.
Net als het sturen trouwens, went ook snel genoeg.
Op zich een behoorlijk comfortabele en meer op de VS gerichte auto in feite.
Sportief rijden en strak sturen?
Daar is deze auto niet voor gemaakt.
En ondanks dat de auto bij 100 km/ uur meer dan 2500 toeren maakt, is de auto vrij stil van binnen.

Ik vervolg later.

APK

Ivm deze mooie lange zomer nog maar weinig gereden met de Hyundai, de snorscooter kreeg de voorkeur.
Nu de herfst aangebroken is, heb ik de auto op Vredestein Quatrac seizoenbanden laten zetten.
Deze banden hebben de verplichte wintersymbolen erop, dus is tevens ook een officiële winterband, mocht ik gaan rijden in Duitsland.
Geen gewissel van banden dus, een Duitse collega die zijn moederland regelmatig bezoekt heeft ze ook.

De Long-Feng banden die ik bij aanschaf vd auto er nieuw op kreeg, slipten bij een beetje regen al door, plus dat als je vanuit de middenstand naar links of rechts stuurde, dit met een lichte weerstand aanvoelde.
Zullen uiteraard budget banden zijn geweest en met droog weer geen probleem.
Met regen al snel doorslippend en licht wiebelend in bochten had ik meteen in de gaten, dit moet eraf voor de winter.

De accu blijkt origineel, dus van 2006 en 12 jaar oud!!!
Doet het nog steeds maar die word deze week vervangen, die gaat komende winter niet overleven.
De APK ook eerder laten doen, wat lampjes en een vastzittende rem, waren de einige kleine euvels.
Ik wilde weten hoe de staat vd auto op dit moment daadwerkelijk was, vandaar deze vervroegde voorkeuring, die ik heb laten omzetten naar een definitieve keuring.
50 euro was het schokkende bedrag en daarbij is de auto compleet gecheckt.
Geen aankomende zaken zei de garagist, kwalitatief en onderhouds technisch prima in orde.
Distributieriem moet in 2020 of bij 185000 km vervangen worden, was me bekend.
Laat ik die eind 2019 vervangen, heb ik daar ook geen omkijken meer na.

7,0