Hyundai Accent 1.3i (2002)

Hyundai Accent 1.3i (2002)

UitvoeringAccent 1.3i
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2014

Hyundai Accent 1.3i 86PK

Verslagje over de Hyundai Accent 1.3i (G4EA) uit 2002.

Na het inruilen van mijn eerste auto, een Peugeot 206, ben ik terecht gekomen bij mijn huidige auto de Hyundai Accent.
Op het eerste gezicht vond ik het een leuke sportieve coupé-achtige auto. Nu heb ik zelf ook een knal gele.
Gezien de prijs vind ik zelf dat je veel waar voor je geld krijgt van de koreaanse auto fabrikant.
met een nieuwe vanaf prijs toen der tijd rond de 12000 euro krijg je een 5 persoons auto met o.a stuurbekrachtiging, elektrische ramen, een dubbele airbag, airco, verstelbaar stuurwiel, en in mijn geval ook nog mistlampen, een trekhaak een sportief gaas grilletje , een rode lijn rondom meegenomen, 14 inch licht metalen velgen en centrale deurvergrendeling.
Nu ben ik zelf nog een jonge bestuurder ( 21 jaar ) maar zeker van alle gemakken voorzien in deze auto.
het verbruik vind ik netjes ( 1 op 10 met een sportieve rijstijl ) Het is natuurlijk geen race-auto met een 1300 otto-motortje maar als je een beetje toeren maakt is het zeker niet de langzaamste auto.
Wat gelijk opvalt in de auto is dat de transmissie en de koppeling zeer soepel gaan, schakelen blijft een genot.
En met 86 pk trekt dit autotje ook prima een aanhanger.
4 prima zitplaatsen in de auto en een goed zicht rondom als bestuurder ervaar ik zelf.
Degelijke systemen en onderdelen, deze auto zal niet snel weigeren mits deze goed word onderhouden natuurlijk.
Aanpassingen/onderhoud en reparaties zijn erg makkelijk te verrichten aan deze auto, er is een hoop ruimte onder de motorkap waardoor alles goed te bereiken en te bezichtigen valt.
Minpuntjes van de auto zijn met een gewicht van 965 kg leeg en een vrij zacht geveerd onderstel een niet al te geweldige wegligging in de bochten. ( maarja er zitten standaard 175-65-13 banden onder ) dus verwacht ook niet teveel.
Geen toerenteller in de standaard cockpit.
Achterruiten kunnen niet open.

Kortom veel waar voor je geld en een betrouwbare zuinige en gebruiksvriendelijke auto.