Honda Legend 3.2i V6 (1992)
Uitvoering | Legend 3.2i V6 |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Geweldige auto!
Ik heb deze auto helaas maar korte tijd gehad, maar wat een fijne wagen. De 3.2 V6 is fluisterstil en toch zeer bij de les. Menig snelle auto delft het onderspit.
Altijd al willen hebben, en na lang zoeken (ze worden helaas extreem zeldzaam) toch nog een zeer net origineel NL exemplaar kunnen vinden. Alles erbij, boekjes, sleutels, documentatie etc etc..
Ondanks de toch al hoge km-stand geen rammeltje, kraakje of wat dan ook. Superdik uitgevoerd met electrisch verstelbare en lederen stoelen, climatronic (al in 1992!) dikke originele geluidsinstallatie met cd wisselaar, electrisch schuifkanteldak etc etc..
Het ligt als een blok op de weg, en zoeft eroverheen.
Wat mij vooral aantrok aan deze auto is toch de zeldzame verschijning. Zeg nu zelf, wanneer zie je een Honda Legend rijden???
Ik heb ’m verkocht omdat ik ging samenwonen en een iets makkelijker auto nodig was, maar zie nog aankomen dat ik ooit wel weer een Legend terugkoop.
Fuseekogel was versleten, wel duur onderdeel want bestaat uit 1 stuk met de complete fuseearm á € 400,-
ABS lampje brandde, schijnt een kwaaltje te wezen las ik in een andere review. Waarschijnlijk de ABS wielsensor, en anders de ABS pomp. Deze heb ik niet laten maken, ik verkocht hem net in die periode.
Voor de rest is het wel een dure auto in onderhoud. Onderdelen zijn net als de auto zelf, zeer schaars, dus moeten veelal nieuw besteld worden via de dealer.