Honda Jazz 1.5 Hybrid Elegance (2020) #2
Uitvoering | Jazz 1.5 Hybrid Elegance |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
De 1e 4000 km
Na 3 VW Polo's was de wens elektrisch en automaat rijden. Vanwege ontbreken eigen oprit met laadpaal en ik geen trek had in laadstress een beetje toevallig uitgekomen bij de Honda Jazz. Het toeval was, dat bij Honda dealer in Rotterdam een leuke 2e hands in de showroom stond in mooie lichte kleur. (geen saai grijs)
Tijdens proefrit viel op hoe makkelijk (CVT automaat) en relaxed de Honda reed. Ook het ruimtelijke gevoel met grote ver doorlopende voorruit beviel goed. Daarnaast fijne stoelen, ruimte en zitpositie achter, de magic seats en de compacte maat van 4,06 m besloten de VW Polo (van augustus 2017) in te ruilen voor de Honda Jazz. Het aankoop proces verliep goed en duidelijk en zonder allerlei verkooptrucs.
Het rijden met de Jazz is erg relaxed. Versnellen gaat lekker. Zet bij fors versnellen even een keel op, maar eenmaal op snelheid is het rustig.
Vaak binnen de kom in de B stand rijden zodat extra geremd wordt op de motor. (bijladen accu bij gas los) Een verbruik van ca. 4,4 l op de 100 km. met regelmatig fietsen achterop valt mij niet tegen.
Adaptieve cruisecontrol werkt goed. Lane keeping systeem wat zoekerig. (gebruik ik niet)
Veel veiligheidsvoorzieningen aanwezig m.u.v. dodehoek detectie.
Infotainment
Telefoon te koppelen via kabel met Android auto. Op info scherm navigatie te zien en met de stembegeleiding erbij maakt het gebruik van Google Maps erg fijn.
Bijzonderheden
De al beschreven magic seats. Daarnaast kunnen de portieren onder een grote hoek geopend worden wat praktisch is.
Trekhaak alleen geschikt voor fietsendrager.
Ontbreken van temperatuurmeter. Wel waarschuwingslampje aanwezig als oververhitting dreigt.
Kortom de Honda Jazz bevalt gewoon goed.
Als ergens in april volgend jaar de 1e onderhoudsbeurt (na ca. 17.000 km) is gedaan kom ik terug met een update over de Honda Jazz.
1 jaar Honda Jazz (ca 20000 km)
Eind maart de jaarlijkse onderhoudsbeurt laten doen bij Honda dealer. Geen bijzonderheden geconstateerd dus alleen filters vervangen en verse olie erin. (olie 0W20)
Het afgelopen jaar is probleemloos verlopen in de Jazz met alleen vanuit Honda een software update van de wide view camera in september j.l.
Ruitenwissers voor en achter zelf vervangen. Vrij simpele montage die je even moet weten.
Verbruik 4,7 l/ 100 km. (31 tankbeurten) Vind ik netjes zeker omdat regelmatig de fietsen op de trekhaak worden meegenomen.
Op 60/80 km. wegen is Jazz erg zuinig. Op snelweg (100-120 km/u.) loopt verbruik op naar 5.50 l/ 100 km.
Ontwaseming auto in winter gaat lekker snel.
Door aanwezigheid sensoren in bumpers kan scherp ingeparkeerd worden wat praktisch is in stedelijk gebied.
Infotainment systeem werkt simpel en goed.
Piepjes en kraakjes zijn afwezig wat de kwaliteitsbeleving ten goede komt.
Ik sluit af zoals in mijn vorige review dat de Honda gewoon goed bevalt.
2 jaren Honda Jazz (ca 40000 km)
Een update van 2 jaar Honda Jazz.
In maart de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Geen bijzonderheden. Naast de gewone zaken ook de cvt olie ververst en 2 banden vervangen door Vredestein banden. Opvallend profieldiepte bij deze nieuwe banden 6,5 mm i.p.v. 8 mm.
Lichte roestvorming bij rand achterklep is netjes opgelost door dealer.
Piepjes en kraakjes blijven weg en verder geen problemen.
Verbruik na 60 tankbeurten op 4.7 l per 100 km in AW verbruiksmonitor. Dit is ca. 5% hoger dan de weergave in infotainment systeem Jazz.
Opvallende zaken zijn de goede zittingen voor, de ruimte op de achterbank en het zicht rondom in vergelijking met b.v. een Yaris. Ook de magic seats komen goed van pas voor het tijdelijk opslaan van de fietsendrager.
Kortom ben tevreden over de Jazz.
Over ca. 1 jaar kom ik weer met een update.

Honda Jazz Full Hybrid Crosstar Automaat | Navigatie | Adaptieve cruise control | PDC voor en achter | Stoelverwarming | Apple Carplay / Android Auto
- 2023

Honda Jazz 1.5 e:HEV Crosstar | Navigatie | Camera | Magic Seats | Privacy Glass | Parkeersensoren |
- 2023

Honda Jazz 1.5 e:HEV Comfort | Automaat | Stoelverwarming | Adaptive Cruise Control
- 2020