Honda HR-V 1.6i 2WD (2002)

Honda HR-V

UitvoeringHR-V 1.6i 2WD
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Ik was op deze auto gevallen vanwege z’n uiterlijk, zoals de meeste eigenaren van een HR-V denk ik. Ik heb in bijna 4 jaar tijd pas 1 keer dezelfde auto in dezelfde kleur gezien - redelijk uniek dus, hetgeen voor mij destijds een aankoopoverweging was, samen met de andere eisen die ik had, hoog, ruimte en 5 deuren, voor niet teveel geld.

Prettig is de lichte besturing, de stoelen (ondanks rugklachten bij lange ritten, maar dat ligt aan mijn eigen rug vrees ik) en de hoge zit.

Minder prettig vind ik de vering. Waarschijnlijk inherent aan het karakter van de auto en het feit dat ik hiervoor een Franse auto had vind ik hem behoorlijk stug geveerd. Het lijkt soms wel een stuiterbal, met forse naschokken als je een drempeltje afrijdt.

Het verbruik vind ik ook nogal fors - 1 op 8 (op LPG). Ook ik ben dus blij dat het een leaseauto is.

Afgezien van onderstaande problemen heb ik geen spijt van deze keus.

Regelmatig gaat het lampje van het motormanagement branden. Volgens Honda komt dat door de LPG installatie die het motormanagement in de war stuurt. Het gaat na een tijdje ook weer uit. Een minder prettig gevolg van de LPG is ook dat de motor nogal haperig reageert op het gaspedaal, waarschijnlijk door vervuiling. Dat levert een nogal oncomfortabel rijgedrag op bij het gas indrukken, voornamelijk bij lage toeren.

Honda heeft mij verteld dat ze inmiddels geen LPG meer in (laten) bouwen vanwege deze problemen.

TIP:
Koop dus geen occasion die op LPG gereden heeft.