Honda FR-V 2.0i Comfort (2005)

Honda FR-V
Honda FR-VHonda FR-VHonda FR-VHonda FR-VHonda FR-VHonda FR-VHonda FR-VHonda FR-VHonda FR-V - interieurHonda FR-V - interieurHonda FR-V - interieurHonda FR-V - interieur

UitvoeringFR-V 2.0i Comfort
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2007

Omdat de auto 6 personen kan herbergen heb ik deze auto gekocht, ons hele gezin kan er goed inzitten en daarnaast blijft er nog voldoende bagageruimte over. Het rijden is een genot, ook met de caravan moeiteloos optrekken. al tweemaal naar Italie geweest en zonder problemen de heuvels op. het verbruik was 1 op 8 met caravan ca 1050 kg, 6 personen en 100 kg bagage in auto. ten opzicht van het verbruik in de stad viel mij dit reuze mee. je moet wel onder de 95 km/u blijven want daarboven gaat het verbruik snel naar 1 op 6. Na 20.000 km heb ik nog geen olieverbruik geconstateerd. De bedieningsonderdelen voor het rijden zitten op de juiste plaats en aan het dashboard schakelen ben je na 10 seconden gewend. In/uitstappen in de auto is ook als je klem bent gezet mogelijk omdat je gewoon aan de andere kant kunt instappen en eenvoudig door kunt schuiven zowel voor als achter. Het zicht vooral naar rechtsachter is slecht vooral als de achterstoelen bezet zijn. Het interieur is zeer mooi afgewerkt maar ook zeer besmettelijk dus snel vies. Het schuiven van de middelste stoelen is erg handig en zorgt voor een prettige zit voor iedereen maar je moet wel zorgen dat er geen spullen onder de middelste stoelen blijven liggen. ander minpunt vind ik de boordcomputer, de berekening van je range klopt niet. met caravan kon ik nog 50 km rijden volgens de boordcomputer. na 10 km was dit plots teruggelopen tot 25 en na km bij het tankstation kon ik volgens de boordcomputer nog twee km rijden. Dus tank vroegtijdig. overigens vind ik de tank aan de kleine kant.

Update: nog steeds geen problemen, verbruikscijfers:
snelweg ca 110 1 op 12
snelweg ca 120 1 op 10
snelweg ca 140 1 op 8,5

Grote beurt € 600 incl 2 nieuwe banden, geen verdere problemen.
Het zwarte interieur is zeer mooi maar ook erg smetgevoelig,trekt veel stof aan.

PROBLEMEN OPGELOST

Ik heb een vreemd probleem dat nog niet is opgelost maar ook niet schokkend is: In Italie begint de klok spontaan te verspringen. Dit heb ik al twee keer gehad en heb er alleen last van in italie. ik dacht dat het aan de temperatuur lag maar in nederland in de zomer heb ik er geen last van en in mei in italie was het toch kou

Update:

Probleem met klok aangepast na tip in reactie (instructieboekje geraadpleegd), heb instellingen gewijzigd en klok blijft netjes op de juiste tijd staan

update

Inmiddels staat de teller een stukje verder en nog steeds tevreden over de auto. gebreken tot nu toe:
Dynamo + accu vervangen bij 100.000 km
homokineet links vervangen.

update

Er eigenlijk weinig te updaten, hij rijdt prima vorig jaar de aircopomp vervangen dat is wel even aanslag op de portomonnee, waarom Honda onderdelen tweemaal zoveel moeten kosten als andere oderdelen s me geheel onduidelijk. maar als dat maar eens in de 8/9 jaar gebeurt dan valt het ook nog wel mee.