Honda FR-V 1.7i Comfort (2005)

Honda FR-V 1.7i Comfort (2005)

UitvoeringFR-V 1.7i Comfort
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

Fantastische eerste kilometers

Ik rij al vanaf 1997 Honda.
Diverse civic's crx en accord.
Ik reed auto's altijd 1-2 jaar, maar de Jazz Sport was de eerste auto die helemaal nieuw was, en deze heb ik vanwege 'zeer goed bevallen' 5 jaar in mijn bezit gehad.
Maar de kinderen (3) worden groter en een plaatsje extra is ook nooit weg.
De Jazz was rood (deze uitvoering in deze kleur kwam niet vaak voor )liep ik nu tegen een FR-V aan in dezelfde kleur.(nog zeldzamer, maar wel heel mooi om te zien)
Met de opties die ik er áf fabriek'op wou hebben ; privacy-glass en dakrails.
De deal was snel gesloten (gezien de Jazz er als nieuw bij stond met 46.000 km.) en de eerste km. met de FR-V waren overtuigend.
De +/- 350 kg zwaardere auto rijdt een stuk comfortabeler, terwijl het verbruik mij verbaast ; gemiddeld 7 liter op 100 km.
Nauwelijks meer als de Jazz (+/- 6.5 op 100 km.)
Ik heb er zelf een trekhaak onder gezet met (van buitenaf onzichtbare) parkeersensor.
Dit is al zeer goed bevallen ivm hogere achterzijde v/d auto.
Bi meer km's zal ik er updates en na het poetsen betere foto's ( deze zijn van tijdens het afleveren) aan toevoegen.
De afspraak voor een beurt staat al.
Ook voor een totale cleaning van binnen en buiten zodat hij er net zo strak en fris bijstaat al de Jazz.

Heeft inmiddels de onderhoudsbeurt gehad, er was niets byzonders te melden en is van binnen en buiten weer als nieuw door de prof. reiniging.
De 6-e plaats is inmiddels toch wel in trek als er een keer anderen meerijden (vriendjes of vriendinnetjes v/d kinderen vinden het geweldig) verder nog steeds erg tevreden over het totaalbeeld v/d auto en kan eigenlijk niet veel van merken dat de auto toch ruim een ton op de teller heeft staan.
Verbruik op de lange afstanden 6.6 op 100 km en in het dagelijks gebruik 7.6 op 100 km.

Auto bevalt nog steeds zeer goed, winterbanden laten monteren op de originele (16") lm. velgen en een set Type S velgen gescoord.
Deze gaan er onder als de zomer in zicht is.
Heb al flink gegoogled maar niets kunnen vinden om de bestuurdersstoel verder naar achteren te krijgen.
Heeft niemand hier problemen mee ?
Ben bijna 1.90 en als de stoel in de (of richting) de hoogste stand staat, staat hij voor mij te dicht op de pedalen.
Als ik langer als 1 1/2 uur onderweg ben zou ik dit graag anders willen.
Misschien heeft iemand op dit forum een tip ??