Honda CR-V 2.0i ES (2004)

Honda CR-V 2.0i ES (2004)

UitvoeringCR-V 2.0i ES
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2016

En weer een nieuwe ervaring

Vandaag onze nieuw gebruikte auto opgehaald.
Dit keer bij een Honda Dealer in Rotterdam.
Eerst maar eens wat toelichten.
Mijn vrouw wou graag een lease wagen en hebben we toen gekozen voor een Toyota Yaris.
Daarvoor moest wel onze grote auto (Honda Stream) plaats maken.
Nu zijn we dik een half jaar verder en mis toch wel het gemak en ruimte van de Honda.
Nu heb ik de Honda aan mn broer verkocht dus kan ik hem af en toe wel lenen.
Nu kwam toch een groot spijt gevoel naar boven en ben ik zelf maar weer gaan zoeken naar een Honda Stream, helaas is daar het aanbod erg beperkt van.

De speurtocht op internet is voor vele mensen leuk om te doen, ik heb er dagen en nachten werk van gemaakt om de juiste auto te zoeken.
Bij voorkeur weer een Stream 2.0ES sport i-vtec automaat.
Helaas is de Stream bijna niet meer te vinden in de uitvoering zoals ik hem graag wil hebben dus ben ik verder gaan zoeken naar een andere ruime Honda.

Voor een korte tijd was ook de Honda FR-V wel een interessante auto, de 2x3 opstelling maakt plaats voor 6 inzittende met behoud van de kofferbak.
Helaas vind ik het model van de auto zelf niet helemaal mooi, beetje Mercedes B klasse uiterlijk.

Toch na enige speurwerk zijn we uitgekomen op deze Honda CR-V ES van 2004
2.0 I-vtec met 187000km op de teller afkomstig van eerste eigenaar.
Na een flinke inspectie, proefrit en wat onderhandelen hebben we toch een juiste keus gemaakt.

Nu kan ik natuurlijk nog niet echt een review maken want ik heb hem pas net en dan mag en kan je ook nog geen duidelijke oordeel geven, maar je moet toch ergens mee beginnen.

Dus ik vergelijk hem even voor het gemak maar even met de Stream, en daar zitten op sommige plaatsen best veel verschillen tussen.
Nu moet ik zeggen dat de 2.0 I-vtec wel hoel goed zn werk doet. Wat een fijne motor is dat zeg.
Die had ik graag in mn oude Stream willen hebben.
het valt mij op de het plastic in het interieur best krasgevoelig is. Dit was in de Stream een stuk minder.
De CR-V weegt ook dik 100kg meer maar dat is ook logisch gezien de grotere motor en de realtime 4x4 systeem wat de auto heeft.
Binnenkort gaan we met de CR-V op vakantie, ben benieuwd hoe dan dan ons gaat bevallen.
Gelukkige zit er ook Cruise Controle op dus dat maakt het allemaal wat makkelijker, dat was wel een gemis op de Stream.

Ik zal meer details na de vakantie melden, eerst maar eens wat ervaring opbouwen met deze dikke Honda, ben benieuwd of ie de Stream kan evenaren, dan moet ie van goede huizen komen want die was zeeeeer fijn.

voorlopig zet ik alles op 3 sterren tot ik een beter beeld heb.

tot snel.

UPDATE: 30-04-2017

We hebben zojuist de eerste vakantie rit achter de rug.
Paar dagen naar Luxemburg, geen probleem voor deze Honda. hij zoeft over de snelweg en de cruisecontrol is dan een uitkomst. die miste ik wel op mijn vorige auto.
Voor een hoge auto rijd ie goed door de bochten maar een sportwagen zal het nooit worden.
Gelukkig is er genoeg ruimte aan boord want we hadden ook genoeg bagage mee. Volgend jaar kopen we een vouw wagen dus dan zal dit ook wel de ideale trekwagen zijn.

Een ander groot voordeel is dat ie heerlijk comfortabel is.
Daar scoort ie toch echt wel dikke punten mee.
Ook motor vermogen is prima, rekening houden dat het geen licht gewicht is en het maar een 2 liter motor is.

Verbruik is een beetje wat er word voorgeschreven, 1:11 is wel waar rekening mee gehouden mag worden, wellicht dat het minder kan worden als ik wat meer rij ervaring heb met de auto.

Honda realtime 4x4
Kleine uitleg, de voorwielen zijn altijd aangedreven maar de achterwielen worden pas aangedreven als de voorwielen grip verliezen.
Persoonlijk vind ik dit een misstap van Honda.
Afgelopen weekend was er 4x4 beach Katwijk. Mooie gelegenheid om te kijken wat de Cr-v kan op onverharde omstandigheden.
Helaas is dat heel beperkt, de achterwielen werken pas mee als de voorwielen grip verliezen en dan ben je in praktijk al te laat.
De Honda moest ook regelmatig los getrokken worden waar andere 4x4 auto's van het zelfde kaliber makkelijk door heen gingen. Dus ik had liever een fulltime 4x4 systeem of een inschakelbaar systeem gehad.

Het is echt een auto zonder echte identiteit. Het is geen station, geen echte 4x4 geen mpv maar voor wie een goede vakantie auto zoekt die ook nog wat kan trekken dan is dit zeker wel een fijne auto.
Maar......Persoonlijk zal ik dan toch eerder voor de Honda Stream gaan.

tot zover, nu maar weer gaan rijden en meer ervaringen opdoen zoals kosten etc want daar heb ik nog geen kijk op.

Aantal sterren weer wat aangepast.

6,5