Honda CR-V 2.0 i-VTEC Executive (2008)

Uitvoering | CR-V 2.0 i-VTEC Executive |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Airco stuk
Na bijna 30 jaar (!) in Honda's te hebben rondgereden, heb ik nu een echt mankement. Recent heb ik na 4 jaar mijn Insight ingeruild voor een CR-V Executive automaat uit 2008 met "alles er op en er aan". Nog geen maand gestuurd en daar was opeens een raar geluid. Een geluid, waarvan je meteen weet, hier is iets mis! Dat klopte, na inspectie bij de dealer van Nieuwkerk bleek de magneetkoppeling van de airco overleden. De Honda dealer heeft het keurig opgelost en heeft niet alleen de koppeling, maar de hele airco-pomp vervangen en sindsdien geen problemen meer. Het is natuurlijk een koninklijk vervoermiddel (zeker na een Insight) met alle luxe en de hoge zit. Maar toch knaagt het een beetje. Echt nooit wat gehad vanaf de eerste Jazz uit 1985 en nu dit. Het onschendbare Honda-gevoel is geraakt! Nu maar eerst een tijdje sturen en het gevoel weer terug proberen te krijgen. Overigens lees ik in de reviews veel over gebruik. Nou, dat is simpel: "Gewoon"
1 op 10.
Oude gevoel terug
Alweer twee jaar staat de CR-V voor de deur en na de eerste schrik van de airco-pomp zit ik weer rustig in mijn stoel. Nadat de pomp keurig onder garantie door de dealer is vervangen heeft de Honda geen krimp meer gegeven en is het weer ouderwets genieten van deze heerlijk comfortabele reiswagen. Mijn flink uit de kluiten gewassen viervoeter heeft alle ruimte en zou zelfs nog enkele vriendjes achterin mee kunnen nemen. Het gebruik blijft 1 op 10, waarbij gezegd moet worden dat er wel wat stadskilometers bijzitten. De executive uitvoering laat weinig te wensen over en de automaat is soepel en onberispelijk. Dit exemplaar blijft nog wel even. Binnenkort een beurt en ik heb de dealer gevraagd om als leenauto een HR-V mee te krijgen, uiteraard was dit geen probleem. Ik ben ook erg benieuwd naar die auto want over enkele jaren moet ik tenslotte toch weer een andere Honda voor de deur hebben. Het blijft in mijn ogen een beetje vreemd dat er maar zo weinig Honda's rondrijden op de vaderlandse wegen. In deze rubriek zie ik ook meer goede dan slechte ervaringen. Misschien dat Honda meer modellen moet aanbieden, in de VS en Japan hebben ze meer dan genoeg modellen.
PRIVATE LEASE Honda CR-V