Honda Civic CRX Coupé 1.6i (1992)
Uitvoering | Civic CRX Coupé 1.6i |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Opknapper
Toen ik deze auto gekocht heb in oktober 2008, wist ik dat het een opknapper was. Zoals de meesten wel weten worden crx-en vaak sportief bereden, en het onderhoud wordt vaak minimaal uitgevoerd.
Er zat nog geen apk op bij aanschaf, het viel me erg mee, hoefde alleen maar een band en raamsproeier pomp te vervangen voor de apk.
Naar een maand gereden te hebben kwamen er een aantal zaken naar voren die echt beter moesten:
Olie verbruik was 1 liter op 500 km
versnellingsbak kraste in alle versnellingen
koppeling was helemaal versleten
voor remmen waren op (schijf en remblokken).
Toen heb ik er voor gekozen om een ander blok en versnellingsbak erin te zetten, en een nieuwe koppeling erbij. Verder heb ik de aandrijfassen vervangen, dakje, radiator en nog wat kleinere zaken zoals een fusseekogel en dashboardkastje.
Nu rijd ik er al weer een aantal maanden in en moet zeggen dat de auto nu probleemloos is. Economische gezien is het natuurlijk niet een succes maar, het rijden met deze auto maakt veel goed.
De beleving is zeer sportief, de auto ligt als een blok op de weg en de acceleratie is goed. De motor komt pas laat tot leven (tussen 4000 en 5000 rpm)dat zorgt ervoor dat je al gauw zit te "jagen". De remmen vind ik zelf persoonlijk een minder sterk deze hadden wat mij betreft wel wat steviger mogen zijn.
Voor comfort moet je niet bij een crx zijn, er is achterin geen beenruimte en de auto is hard afgeveerd dit komt ook mede door de verlaging. Verder zit er behalve een opendak geen luxe op zoals elektrische ramen en stuurbekrachtiging. Wel zit er aftermarket alarm en cv op.