Honda Civic CRX Coupé 1.6i (1991)

autoreview

Honda Civic CRX Coupé 1.6i (1991)

Signalement

UitvoeringCivic CRX Coupé 1.6i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf66.250 km
KM-stand laatst68.600 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aanschaf

 • 66.250 km

Deze CRX heb ik gekocht van een oude dame. Zij heeft de auto indertijd nieuw gekocht en in de afgelopen 18 jaar 'amper' mee gereden. De auto is helemaal roestvrij en verkeerd in concoursstaat. De auto is altijd dealer onderhouden, dus dit was een koop zonder risico.
Er zit zelfs nog de originele Honda (Philips-)radio cassette recorder in.

Kleine beurt + APK

 • 67.200 km

De CRX is op 7-7-2009 voor de APK+kleine beurt geweest. De garagist was bij het maken van de afspraak sceptisch, want CRX....dus plamuur, knutselwerk etc. Deze auto had hij niet verwacht. De auto kwam dan ook glansrijk door de keuring. De kosten van de beurt incl APK betrof 150 euro. Acceptabel.

Insteek is dat deze auto (als hobbyauto) nooit meer weg gaat. Binnenkort wordt de auto getaxeerd voor de verzekering.

Het is een heerlijke auto om in te rijden. Het is namelijk echt 'autorijden', ook merk je goed de ontwikkelingen tussen 18 jaar geleden en een splinternieuwe auto nu.

Spuitwerk

 • 67.250 km

De auto is vandaag en gisteren bij de spuiter geweest voor een schade die er al in zat toen ik de auto kocht. De voorbumper linksvoor en het linkervoorscherm hadden wat schade. Dat is nu prima hersteld door Henk Ploeg Autoschade.

Over een paar weken volgt de taxatie van de auto. Dan meld ik me weer.

Taxatie van de CRX

 • 67.330 km

Vandaag is de CRX getaxeerd. Ik heb de taxatie laten uitvoeren door erkend autotaxateur Van Nimwegen, gevestigd in Assen.

De prijs van de taxatie was EUR 75, aangezien ik samen met een vriend een taxatie liet uitvoeren. Anders was de prijs 99 EUR geweest.

De taxateur heeft uitgebreid gekeken naar de auto (binnen, buiten, onder de motorkap etc). En natuurlijk moest de motor ook even lopen.

Hoewel de auto nog geen oldtimer of klassieker is, vond hij de auto er wel perfect uitzien. Doordat de auto zo origineel nog is, taxeerde hij de waarde op EUR 6.500. Niet gek toch...alhoewel je natuurlijk pas echt weet wat de auto waard is op het moment dat je 'm verkoopt (wat dus niet gaat gebeuren). Maar goed, de komende drie jaar kan ik tegen de verzekering zeggen mocht er iets gebeuren...."kan ik dit bedrag vangen". Maar ik hoop er eerlijk gezegd geen gebruik van te hoeven maken.

Rijden met de CR-Z

 • 68.200 km

Ruim een week geleden werd ik door Autoweek uitgenodigd om te rijden met de opvolger van de CR-X, de CR-Z. Nou dat hoefde ik me geen 2 keer te laten zeggen.

Op 27 april jl. was het dan zover. Ik mocht plaatsnemen in de opvolger. En wat rijdt dat gaaf! Wat een geweldige ervaring.

Hier het linkje naar de video op de site van Autoweek:
http://www.autoweek.nl/video/1834/Rij-impressie-Honda-CR-Z

De CRX in de rubriek Blits Bezit AW 22-2010

 • 68.600 km

En vandaag is het zover, de CRX staat in de rubriek Blits Bezit van Autoweek. Ook is er een filmpje gemaakt wat op de website van Autoweek staat.

Hier de link naar het filmpje: http://www.autoweek.nl/video/1886/Blits-bezit-Honda-CRX

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens