Honda Civic 1.4i City (1997)

autoreview

Honda Civic 1.4i City (1997)

Signalement

UitvoeringCivic 1.4i City
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2002
KM-stand bij aanschaf133.000 km
KM-stand laatst1.196.000 km
Lezerswaardering: 92%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Deze auto speciaal gekocht omdat er een LPG-G3 installatie aan boord was. Wetende dat Honda super betrouwbaar is hoopte ik op een lange levensduur. Ik rijd zo’n 75.000 km per jaar. De kilometerstand is nu 350.000 en de auto rijdt nog steeds super.
Verbruik 1:12 (LPG!), de kosten zijn erg laag. De motor is een 1.4 met 75 pk en vooral in de 5e versnelling is er niet veel fut. Maar ik kan me geen betere auto voorstellen!
Ik rijd de auto dan ook helemaal op en ben eigenlijk wel benieuwd tot hoeveel kilometers ik kan gaan.

PROBLEMEN

Omdat ik veel kilometers rijd doe ik kleine beurten om de 30.000 en grote beurten om de 60.000 km.
Alleen wel elke 15.000 kleppen stellen anders gaat het fout.
De Michelin banden gaan zo’n 100.000 kilometer mee, bij 220.000 km zijn de remschijven en blokken vervangen. Bij 244.000 is de achterdemper vervangen en bij 290.000 is er een andere kop op gekomen omdat de kleppen niet meer gesteld konden worden. Verder zijn er absoluut geen problemen met deze auto.

Bij kilometerstand 365.000 zijn de remschijven en blokken vervangen omdat de vorige krom waren voor de 2e keer. Bij 387.000 heeft de auto mij voor het eerst laten staan. Sleutel omdraaien en toen helemaal niets. Nou ja, na 9 jaar de originele accu laten vervangen en de probleempjes waren weer weg.
Huidige stand 390.000 en nog een krappe 2 maanden en de 400.000 staat er op. Het lijkt wel alsof de motor steeds mooier gaat lopen. Geen olieverbruik en dankzij LPG blijft de olie ook schoon.


Update 18 sept. 2006: de 400.000 km is een feit. Geweldig, we gaan gewoon door!

Update 18 april. 2007: we zijn nu precies 7 maanden verder en de kilometerstand is nu 449.325. Deze week passeer ik de 450.000 grens. En het wordt bijna saai maar deze auto is niet kapot te krijgen. Wel 2 nieuwe voorbanden geplaatst en die oude voorbanden naar achter gezet. Die oude banden (Michelin) zijn er op gekomen bij km. stand 322.000 dus die draaien al bijna 130.000 km mee. Onvoorstelbaar.
Opmerking van de garage was wel dat carterpan wat lichte roest gaat vertonen. Niets om me zorgen over te maken. Op naar de 500.000!

Update 22 augustus 2007:
De kilometerstand is nu 470.000 en de auto heeft net weer een grote beurt en APK gehad.
En wat denk je? Fluitend er door heen gekomen...

Update 1 nov. 2007:
Bij 489.000 zijn beide wielnaven voor evenals veerpoten en onderste draagarmen vervangen. Dit omdat ik steeds last had van krom trekkende remschijven. Hopelijk is dat nu verholpen want iedere 2 maanden de schijven laten vlakken is geen doen...

Update 19 december 2007:
De 500.000km is een feit !!! De auto heeft een schouderklopje gekregen en zal eens een goeie poetsbeurt ondergaan. Het lijkt er op dat de remschijven goed blijven dus dat probleem is gelukkig verholpen. Alleen straks nog kleppen stellen en de distributieriem en dan is hij weer op en top.

Update 16 juni 2008:
Kilometerstand 542.000. Heeft nu een grote beurt gehad en dat is even schrikken als er iets meer dan 800 euro betaald moet worden. Maar dat valt eigenlijk nog wel mee als je bedenkt dat er 4 nieuwe Michelins onder zijn gekomen, de remmen achter zijn nu voor het eerst vervangen en nog wat kleiner werk zoals een aandrijfashoes. Ze waren ook enige tijd bezig om de pakking van het uitlaatspruitstuk te vervangen omdat die lekte en dat mag niet voor de APK. Verder nog een ruitenwisserblad achter, een lampje en dan hebben we het gehad. Ook nu geen problemen bij de APK.
Volgende grote beurt rond de 6 ton voor de volgende mijlpaal.

Het is 8 augustus, de olympische spelen beginnen en ik draai de 550.000 km op de teller. Nou, als dat geen medaille waard is...

Update vrijdag 13 maart 2009:
Het is zover, de 600.000 km is een feit. Dus weer tijd voor een beurt en een distributieriem. En nog steeds kan ik niets anders melden dan dat het autootje voortreffelijk zijn werk doet. Zelfs op vrijdag de 13e...

Update 9 juli 2009:
De motor begon de laatste tijd wat te tikken, ik dacht dat de kleppen weer aan het eind van hun leven waren. Maar nee, bij km. stand 622.000 was het de beurt aan het uitlaat spruitstuk. Er zat een klein gaatje en dat maakte dat rare tikkende geluid.
Bij de Japanse sloper een spruitstuk gehaald voor 6 tientjes en die door mijn garage tijdens de APK en kleppen stellen laten monteren. De APK was geen enkel probleem (wat commentaar op aandrijfashoezen en nog wat andere hoezen) maar gezien leeftijd en kilometerstand is dit niet raar.
We kunnen weer geruime tijd sturen, op naar de 7 ton.

Onkosten grote beurt

  • 645.000 km

Poeh, toch weer € 650 voor een grote beurt neer moeten tellen. De voorbanden zijn naar achter gegaan (met nog 2,5 mm profiel na 100.000 km !!) en natuurlijk dan achter naar voor waar nog iets meer op zat. Dan moesten de voorremmen gereviseerd worden omdat de zuigers redelijk vast zaten. Het enige euvel dat nog opgelost is, is de LPG verdamper. Motor blijft stationair niet meer draaien en dat is voor de stoplichten of in de file erg lastig. Maar ik heb via marktplaats een z.g.a.n. verdamper van hetzelfde type gekocht en die wordt er binnenkort ingezet. Ik hoop dat dan de problemen helemaal zijn opgelost.
Het enige dat mij nu opvalt is dat de versnellingsbak wat lawaai gaat maken, met name de eerste versnelling. Nog steeds geen problemen met de kleppen en ik ga er van uit dat de 700.000 km. geen enkel probleem zal zijn. Ik houd jullie op de hoogte ....

Het is weer zover !

  • 669.000 km

Ja hoor, bij kleppen stellen is nu gebleken dat nu ook deze kop versleten is en de kleppen na deze keer uitgesteld zijn. Het wordt dus weer tijd om op de sloop een andere kop te bestellen. Andere auto is geen optie, ik wil de miljoen halen.
Bij 655.000 is de verdamper vervangen. Reed de eerste weken prima maar nu de buitentemperatuur zo laag is heb ik wel wat problemen.
De temperatuurmeter staat soms om normale waarden en soms als ik wat zachter ga rijden zakt hij tot bijna koud. Verwarming blijft wel goed werken. Maar als ik soms op de snelweg het gas loslaat, dan slaat de gastoevoer dicht. Het lijkt alsof de verdamper bevriest. Hier moet nog nader naar worden gekeken. De gasboer dacht aan de computer maar ik weet het niet. Wordt vervolgt ...

LPG probleem opgelost

  • 679.000 km

Het heeft moeite gekost maar de problemen zijn verholpen. We hebben de verdamper eerst vervangen maar dat loste het probleem niet op. Ook een andere computer hielp niet.
Uiteindelijk bleek er kortsluiting te zitten in de kabelboom naar de computer. De bekabeling is nu gemaakt, de computer vervangen (die had de kortsluiting niet overleeft) en nu rijdt hij weer als een zonnetje. Heb nog heel even getwijfeld of deze investering (540 euro) de moeite waard was gezien leeftijd en kilometrage maar ja, ik wil richting de miljoen ......Ooh ja, de Lambda sonde is ook vervangen (240 euro)
Over een maand of 2 zal nu de kop nog vervangen moeten worden maar dat was ingecalculeerd. Ik ben benieuwd hoelang de versnellingsbak het nog uithoudt, de lagers worden hoorbaar.

Koprevisie

  • 693.000 km

Het is zover. Ik had na de laatste beurt met kleppen stellen zo'n 28.000 km. gereden en nu werd de stationaire loop toch wel slechter en hij sloeg ook af en toe af.
Dus nu is de auto bij de garage en ik laat nu eens geen kop van de sloop monteren, ik kan via-via voor een hele leuke prijs de kop reviseren en dan worden speciale LPG kleppen gemonteerd. Ben benieuwd hoe lang die het uithouden. En natuurlijk distributieriem, spanrol en ook de waterpomp wordt nu vervangen uit voorzorg.
Zodra de auto terug is zal ik laten weten hoe het rijdt. Ik moet in ieder geval nu de miljoen kunnen halen.

De volgende mijlpaal

  • 700.000 km

Het is gelukt, we zijn weer een ton verder. En ik moet zeggen dat de auto nog nooit zo goed gelopen heeft sinds de kop is gereviseerd. Ik voel wat meer vermogen, de motor loopt erg rustig en het verbruik is nog steeds laag. Meer valt er eigenlijk niet te melden en we gaan onderweg naar de acht ton. Hij moet binnenkort voor de APK dus ik laat daarna wel even weten hoe dat is afgelopen.

APK

  • 703.000 km

Ik kan heel kort zijn. Geen enkele opmerking en in 1 keer goedgekeurd. De enige opmerking van de monteur was dat dit de eerste keer was dat een auto met 7 ton zonder problemen door de APK was gekomen.

Kleine reparatie

  • 728.000 km

Het is buiten erg koud en de motor wordt niet echt meer warm. Ook de kachel wil niet meewerken. Dus maar naar de garage.
En zoals verwacht had de thermostaat het begeven. Gewoon slijtage.
Er is nu een nieuwe gemonteerd en we kunnen weer verder sturen.

Een tussenstand .......

  • 750.000 km

Er is nu de 750.000 km aangetikt. Geen problemen, de auto moet binnenkort voor een grote beurt en verder niets te melden. De lagers van de bak worden wel steeds beter hoorbaar ....

Kleine update

  • 780.000 km

Onlangs een nieuwe voorpijp en middendemper van de uitlaat laten monteren.
En er is een koelvloeistof slang vervangen omdat die wat poreus werd. Gelijk ook de kleppen maar laten stellen. Sinds ik speciale LPG kleppen heb laat ik dit om de 30.000 km doen i.p.v. 15.000. Scheelt mij toch weer een 2 maandelijks bezoekje aan de garage.
De 8 ton zal ergens in oktober een feit zijn en dan moet er ook een grote beurt en een APK op los gelaten worden. Ik vind het zelf onvoorstelbaar dat de koppeling nog steeds prima zijn werk doet. En ja, de bak maakt nog steeds wat lawaai (lagers) maar schakelt nog alsof hij nieuw is. Wordt vervolgd ......

APK

  • 793.000 km

Dat was toch nog wel even zweten. In eerste instantie op 25 aug. afgekeurd op de CO meting bij LPG en de handrem rechts achter. Ook wat lampjes die het niet deden maar die waren snel vervangen.
De te hoge CO bleek te komen van een defecte lambda sonde. We waren even bang voor de katalysator maar het viel nog mee. Even 200 euro investeren voor de nieuwe sonde en de CO was weer onder controle. Bij de achterrem was er iets afgebroken. Ik had de auto op de handrem laten staan tijdens onze 2 weken vakantie en bij terugkomst zat de achterrem vast (met zoveel rijervaring toch nog zo'n fout maken ....stom,stom,stom)
Ook laten maken en de APK was weer een feit.

Binnenkort de 800.000 en dan moet de distributieriem vervangen worden. Als het zover is dan zal ik de foto van de kilometerteller ook updaten. Ik verwacht zo eind september.

De volgende mijlpaal

  • 800.000 km

En vandaag is het heugelijke feit waarheid geworden. De 800.000 km is aangetikt. Zie de bijgewerkte foto.
Verder eigenlijk geen bijzonderheden. De auto krijgt straks een schouderklopje en wat lieve woordjes en dan op naar de 900.000 ??

Distributieriem

  • 805.000 km

Bij 805.000 km de distributie riem vervangen. Kon er gewoon op wachten en was in een uurtje klaar. Die kan in ieder geval de 900.000 halen. De rest ook ?

Versnellingsbak

  • 813.000 km

Op 22 december een bedrijf gevonden dat een versnellingsbak had liggen die ruim 130.000 had gelopen. Inclusief montage viel mij de prijs nog mee. Ik had al een compleet nieuwe koppelingsset liggen dus die werd ook gelijk gemonteerd.
Wat blijkt, de originele koppelingsplaten waren nog niet versleten. Daar had ik de miljoen wel mee kunnen halen. En de versnellingsbak ook wel als er olie in gezeten had ........

Er wordt kennelijk bij de garage bij de beurten niet naar de bakolie gekeken. Nou ja, het is weer helemaal in orde. Bak maakt geen lawaai meer, nu heb ik een scheur in het spruitstuk. Twee jaar geleden op de sloop gehaald en gemonteerd. Nu, 2 ton kilometers later, zit er een scheur in.
Ga nu toch maar een nieuw spruitstuk halen die het wat langer kan volhouden.
Er gaan ondertussen wat lampjes van het dashboard defect dus daar moet ik ook even bij maar dat zijn details.
Verder loopt alles nog erg soepel en normaal gesproken moet ik met deze bak en koppeling de kilometerstand van Joe kunnen evenaren .................

Autoweek klokje rond

  • 834.000 km

Ik heb een mailtje gekregen van autoweek dat ik ben uitgenodigd voor de rubriek klokje rond. Ik heb er al eens in gestaan (2006) met een km stand van bijna 400.000 en ze vinden het nu interessant genoeg om nog eens een item aan mijn auto te besteden.
Ik heb ondertussen het spruitstuk vervangen voor een RVS spaghetti spruitstuk en ik merk wel degelijk vermogenswinst. En hij loopt nog altijd onvoorstelbaar mooi en soepel ....
Bij een controle van de temperatuurmeter (deed niets meer, kwam door slecht elektrisch contact en dat is verholpen) bleek er erg veel olie aan de onderkant van het blok te hangen. Gelukkig viel het mee. De buis waar de peilstok in zit was uit het carter geschoten waardoor tijdens het rijden alle olie naar buiten werd geslingerd. Buis weer vast gezet, olie bijgevuld en probleem opgelost. Het enige dat nu nog kuren vertoont is mijn autoradio .....(geen Honda)

Onderhoud

  • 850.000 km

De teller heeft de 850.000 bereikt. Ondertussen zijn de 4 verse Michelin banden onder gekomen en een grote beurt was ook geen overbodige luxe. Alle geconstateerde punten bij de TUV keuring zijn verholpen en de auto is weer tip-top in orde. Maar het grote nieuws moet nog komen !
Honda heeft ondertussen contact met me opgenomen en we gaan rondom de nieuwe Honda Civic facebook actie ook wat leuks met mijn auto doen. Maar daar over later meer ......

De 9 ton aangetikt

  • 900.000 km

Het gaat wat langzaam maar er worden wat concrete plannen samen met Honda gemaakt om wat meer aandacht aan deze auto te besteden.
Honda wil met name ingaan op de levensduur en kwaliteit van hun producten.

Tot het zo ver is nu nog maar even een update. Hij staat nu op 899.000 km. dus volgende week is de 9 ton een feit. Er staat een beurt natuurlijk gepland en de distributieriem zal ook vervangen worden.
De afgelopen tijd is er niet veel gebeurd. Geen reparaties of andere vreemde dingen.
Ik had verwacht de miljoen ergens begin volgend jaar te halen maar dat moet ik bijstellen. Zal nu wel ergens tussen half en eind 2014 gaan gebeuren.

Korte update

  • 923.000 km

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven maar omdat het verhaal met Honda nog even op zich laat wachten hou ik deze review nog even up-to-date

De auto heeft onlangs een beurt gehad, de remschijven zijn gevlakt en de distributieriem is vervangen. De carrosserie heeft intussen boven het rechter achterwiel een klein gat. Bij de beurt onlangs is tevens de LPG vulnippel en slang vervangen i.v.m. scheurtjes. Dat mag ook wel na 16 jaar.
En als enige nog een probleem met de koelventilator die erg trilt en lawaai maakt als die aanslaat. Ik zal eens op de sloop een andere monteren maar dat is niet zo spannend. Verder loopt de motor nog als een zonnetje, verbruik 1:12 of soms 1:13 dus er nog helemaal niets te klagen.

Jammer maar helaas !!!

  • 937.000 km

Ik was al een hele tijd bezig met Honda om deze auto wat meer bekendheid te geven en om samen met Honda de tocht naar de miljoen te volgen.
Echter krijg ik net het nieuws dat Honda er niets (meer) mee gaat doen. Bezuinigingen slaan toe en helaas geen geld om hier iets mee te doen. Wat een fikse tegenvaller. Ga dus volgend jaar de miljoen er op zetten zonder dat Honda daar iets mee zal doen.
Volgens mij haal je door dit soort promoties veel bekendheid en wat zijn dan nog de kosten voor hun, nog minder dan een jaar en dan is de klus geklaard.
Nee, dit valt mij echt heel erg tegen......

Update

  • 978.000 km

Nou nog even en dan gaat het toch echt gebeuren, de miljoen kilometer.
Ik verwacht dit in mei op juni. Helaas krijg ik een niet thuis van Honda Europa en ook vanuit Japan krijg ik geen bericht. Ik vrees dat het redelijk geluidloos voorbij zal gaan deze prestatie. Uiteraard zal wel Autoweek er aandacht aan gaan besteden.
Er zijn eigenlijk weinig bijzonderheden voor deze auto. Kleppen zijn net weer gesteld, na 35.000 kilometer. Ik was het helemaal vergeten om dat al eerder te doen. Normaal doe ik dit om de 20.000
Maar wat blijkt ? Kleppen stonden nog steeds goed op een hele kleine afwijking na.
Heb net een nieuwe carterpan besteld want de huidige (nog steeds originele) is bijna doorgeroest. En de versnellingsbak (bij 660.000 vervangen voor een andere gebruikte bak) gaat weer wat lawaai maken in de 1e en 2e versnelling.
Maar de miljoen gaat ie zonder problemen halen en wie weet hoeveel nog verder ?

Bijna miljonair .......

  • 993.000 km

Op zich weinig te melden alleen dat de miljoen er nu met een maandje wel op zal staan. Als het goed is komt de auto te staan op de Autoweek Live in Lelystad.
Vorige week de koelventilator vervangen omdat de oude wel erg veel lawaai maakte.
Straks bij de miljoen een grote beurt en dan weer strak verder met alle cijfertjes op 0

De miljoen !!!!!!!!!!

  • 1.000.000 km

Het is zover. Op maandag 26 mei om 14:28 draaide de kilometerteller helemaal terug naar 000000

Hulde aan Honda. Helaas doet Honda zelf helemaal niets. Honda Nederland niet, Europa niet en zelfs Honda Japan niet. Triest maar waar.
Kennelijk gebeurd dit voor hun vaker en is het niet interessant genoeg.

De volgende stap is nu de 1.133.000 km want dan heb ik ZELF een miljoen kilometers met deze auto gereden.

Autoweek Klokje Rond

  • 1.014.000 km

Het was 7 augustus zover. Voor de 3e keer mocht ik in klokje rond komen omdat natuurlijk de miljoen is gehaald.
Ik ben feestelijk onthaald met slingers en ballonnen en de keurmeester was tevreden over de huidige status van de auto.
Later op de dag werd nog een pracht van een slagroom taart gebracht waarvan straks de foto's ongetwijfeld in Autoweek zullen staan dus die ga ik hier niet publiceren.
Alle lof voor de jongens van Autoweek. Die hebben voor mij er een onvergetelijke dag van gemaakt.
Autoweek bedankt !!!!!!!!!!

En wat is er de afgelopen tijd aan de auto gebeurd ?
- Nieuwe LPG verdamper
- Fusee kogel rechtsvoor
- Distributieriem vervangen
- Nieuw rubber achterwielophanging

En daarmee is de lijst voorlopig compleet. Er moet wel weer naar een andere versnellingsbak uitgekeken worden want er is een lager defect en de bak maakt wat lawaai.

Ik heb met Autoweek afgesproken dat ik bij de 1.500.000 km weer terug mag komen. De motor gaat dat wel halen maar de roest gaat zijn vat krijgen op onderdelen van het chassis en dat wordt wat lastiger .....

Klein onderhoud

  • 1.040.000 km

Even een update.
De LPG verdamper is vervangen omdat de oude AG verdamper niet meer af te stellen was.
Ondertussen heb ik een motor management lampje branden als ik even op benzine moet rijden maar ik ga hier niets meer aan laten doen. Rijd altijd LPG en de benzine is voor nood.
Ga zo de winterbanden er weer op zetten en dan kunnen we weer de winter door. Auto is nog steeds prima en loopt als een trein.

Kleine probleempjes .....

  • 1.065.000 km

Tja, na wat startproblemen bleek dat de LPG / benzineschakelaar niet meer goed functioneerde. Deze is vervangen.
En de rechter aandrijfas is ook vervangen omdat er speling in was gekomen en boven de 100 km/h veel trillingen in de voorwielophanging optraden. Dit is nu allemaal keurig opgelost en dus kunnen we weer verder. Heeft bij elkaar niet zo veel gekost. Ik heb tevens de achterbank en beide rugleuningen vervangen (die had ik al een tijdje in de schuur liggen) omdat de oude nogal wat had meegemaakt. (Veel de kinderen achterin gehad met alle gevolgen van dien)
Nu sturen we snel richting de 1,1 miljoen

1jaar later

  • 1.089.200 km

Precies 1 jaar na het halen van de miljoen deze nieuwe kilometerstand dus weer aardig wat kilometers gemaakt. Zo gaan we richting de 1,5 miljoen .....
En nog steeds probleemloos rijden. Start altijd en rijdt altijd. Moet wel iedere maand nu een liter olie bijvullen maar dat is alles.
Straks bij de 1,1 miljoen grote beurt, APK en distributieriem en dan kijken waar we volgend jaar op uitkomen.

En weer een ton verder

  • 1.100.000 km

We zijn ondertussen 100.000 km verder. De auto is net voor de APK geweest en heeft grote beurt en een nieuwe distributieriem gekregen.
Helaas moest de katalysator vervangen worden omdat de CO niet meer goed te krijgen was.
Ook de 2 schokdempers achter moesten vervangen worden omdat ze lek waren.
Al met al een dikke 800 euro maar de vorige grote beurt was anderhalf jaar geleden dus het valt allemaal nog wel mee.
Motorisch nog steeds geweldig. Die gaat de 1,5 miljoen wel halen. Of de carrosserie dat ook doet is de grote vraag......
Verder niets anders dan lof voor deze oerdegelijke auto !!

Versnellingsbak

  • 1 km

Ik had zelf nog niet zo goed door dat de bak al veel lawaai maakte maar ik heb er nu weer een ruilbak onder laten zetten en de rust waarmee de auto nu weer rijd geeft wel aan dat de oude bak inderdaad tot op de draad versleten was.
En ja dan ook maar direct een complete nieuwe koppelingset er op laten zetten.
Nu zou hij toch weer wat jaartjes voor uit moeten kunnen.
Ik heb bij de 1.120.000 Slick 50 aan de olie toegevoegd. Ik heb dit bij andere auto´s ook gebruikt en ben er altijd zeer positief over ondanks de vele critici die zeggen dat het nergens voor nodig is.
Resultaat is wel dat ik ineens een halve tot 1 kilometer verder rijdt op een liter LPG.
Ik heb onlangs zelfs 504 kilometer gereden op een 38 liter tank en dat heb ik nog nooit eerder kunnen halen .....
Verder is de auto nog steeds probleemloos !!

APK 2016 Einde oefening

  • 1.196.000 km

De auto moest voor 7 juli gekeurd zijn en hij moest tevens een grote beurt. Wordt ik door mijn garage gebeld of ik even wil komen kijken .......
De bodem was doorgeroest, diverse gaten onder de auto en met name de wielkast rechts achter was volledig weggerot.
Daarnaast moest er natuurlijk nieuwe remblokken, achterdemper, distributieriem en ga zo maar door.
De kosten zouden nu dermate oplopen dat dit echt niet meer verantwoord was. En de carrosserie is gewoon op. Niet de motor want die loopt nog als een zonnetje.
Na wat wikken en wegen moest ik toch met pijn in mijn hart tot de conclusie komen dat het nu echt gebeurd is.
Ik ben nu in het bezit van een Peugeot 307SW met een onderbouw gasinstallatie met veel luxe (cruisecontrol, elektrische ramen, climat control etc.) maar deze zal vast de miljoen niet halen .....

4,3
  • Betrouwbaarheid
    5
  • Prestaties
    3
  • Comfort
    4
  • Kosten
    5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (144)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens