Honda Civic 1.4i (1997)

Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2010

Mijn nieuwe Civic Review

Even voorstellen

Ik ben Dennis en ben vanaf vanmiddag een gelukkig man te noemen met mijn nieuwe aanwinst, een mooie rode Honda Civic uit 1997 met er weinig kilometers. Gekocht van een oude man uit 1924 die het rijden voor gezien hield. Ik ben nu de 3e eigenaar. Hier mijn verhaal en 1e review.

Wat voorafging

Het begon allemaal met mijn oude Civic, de 1.5 uit 1992, een leuke auto welke ik voor 600 euro had gekocht van een autodealer in Amsterdam-Noord. Omdat ik voornamelijk op de motor zit en een auto meer als een "Gelegenheidsvervoermiddel" beschouwd, was ik op zoek naar iets goedkoops. Mijn oog viel op een duidelijk misbruikte Civic met veel krassen en deuken. Maar goed, leuk prijsje...dus gekocht. Nu, 5 maanden later stop te koeling er mee en heeft de auto wel meer kuren (hoofdzekering vervangen, tikkende vooras, verbruik olie). Ook had er iemand achterop gezeten en was er lelijke schade. Hij koelde opeens niet meer en starte niet meer...Dus sloop gebeld en 100 euro er voor gehad en uitgezwaaid. Ondertussen was mijn interesse wel naar een nieuwe Civic dus ging ik samen met een glaasje fris en lekker muziekje achter de pc zitten. Na 2 dagen zoeken (nee niet achter elkaar) kwam ik deze tegen, net op marktplaats gezet, direct bellen!.

Auto kijken

Proefritje gereden en helemaal verkocht. Reed beter, was in (veel) betere staat dan de voorloper , zonnedak(!) en er zat ook nog een leuke radio in. Natuurlijk veel meer betaald maar ik wil toch graag een wat "betrouwbare"auto zeg maar. Wat ik wel merkte is dat hij iets naar links reed. De ouwe man heeft vast een keer een stoepje geraakt maar dat is uit te lijnen.

Vandaag 22-02-2010

Ik ga aankomende week, mits ik tijd heb afspraak maken bij een garage voor het uitlijnen en geeft hem direct een beurt.

Ik houd jullie op de hoogte!

Vr Gr Dennis

Een grote beurt en een paar kilometers verder

De auto is voor de grote beurt geweest, de laatste heeft hij volgens de garage gehad in 2002....
Ook is de koppelingsvloeistof en remvloeistof vervangen en is de auto uitgelijnd en gaat nu rechtdoor.

Wat een heerlijke auto, begin hem steeds meer te waarderen.

12 April weer een afspraak met de dealer, dit keer voor kleppen stellen en dis.diem. Ben aan het kijken voor een ander setje velgen met banden, ziet er net iets leuker uit. Weet nog niet wat verstandiger is, 15 of 16 inch, maakt volgens mij weinig uit.

De auto blijft mij verbazen qua verbruik, ong 1 op 14,5, heerlijk.
Op naar eer kilometers!