Honda Civic 1.8i-VTEC Style Mode (2010)

Uitvoering | Civic 1.8i-VTEC Style Mode |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste kilometers
Ik kan mijn oude review helaas niet meer bewerken, maar die is hier terug te vinden:
We gaan nog stug door!
De auto is inmiddels 11 jaar in bezit, tijd voor een update!
De afgelopen jaren heeft de Honda zich eigenlijk fantastisch gehouden en heeft mij geen enkele reden gegeven om deze weg te doen. De ''magic seats'' blijven een fantastische uitvinding en hebben meer dan eens hun nut bewezen. Aan de trekhaak ook regelmatig aanhangers gehad, een aanhangertje met puin, tegels of ander zwaar spul trekt hij met gemak!
200.000km
In grote lijnen is er eigenlijk alleen elke 20.000km onderhoud gedaan, groot en klein om en om.
iets na de 200.000km heb ik alle schokdempers vervangen, 1 was lek en de rest was aan het zweten.
Voor de schokdempers moest ik op dat moment (helaas) voor Monroe kiezen, zelf ben ik hier minder tevreden over. De auto stuitert meer over hobbels en drempels dan voorheen en qua wegligging voelt het iets minder aan dan het origineel. (Op het moment dat de schokdemper lek ging stond er een set van een andere fabrikant al 9 maanden in bestelling en die werden keer op keer uitgesteld).
Bij 250.000km de koppeling+vliegwiel vervangen, deze gaf vibratie's met koppelen. plus beide remklauwen achter, daar er 1 vast zat en als de 1 er is, komt de ander vanzelf.
Bij 300.000km kwam er een onheilspellend geluid onder de motorkap vandaan. Dit bleek de koppeling van de Aircopomp te zijn, en die is echt super makkelijk te vervangen en niet duur (complete pomp met koppeling origineel).
zoals te verwachten bij een ruime 330.000km voel en zie je wel dat de auto een hogere km stand heeft. Bij een lastwissel voel je de auto wat meer reageren en het leer van het stuur en bestuurders stoel begint minder te worden.
Puntje bij paaltje, een top auto. ik rij gemiddeld rond de 1:14/15 (met een app bijgehouden over een 40.000km). De auto heeft bijna heel Europa gezien incl. bepakking, vouwwagen/aanhanger etc. en heeft ons 1x laten staan met een kapotte accu in Italië.
Ik hoop de auto nog lang te rijden en wie weet eens aan te kunnen melden voor klokje rond!