Honda City (2026)

Honda City (2026)

Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Mooie eHEV techniek

Na 1500 km in een Nissan Kicks E-power nu een Honda city met Honda’s 1500 eHEV motor.

Hatchback, mooie hybride aandrijflijn . Leren bekleding Apple CarPlay en adaptive cruisecontrol.

Prijs rond 20000 EUR.

Mag Honda zo naar Europa halen. Alles doet wat het moet doen. Moet nog zien of het beter rijd dan een 1-serie uit 2025. Ik betwijfel of de BMW het wint!!

De auto rijdt akelig zuinig.,Ritje Bangkok naar buiten de stad ongeveer 60 km, leverde een totaal op van 1 op 24.

De airco koelt niet extreem agressief, staat in Azië standaard in recirculatie om de hitte buiten de auto te houden en is als bonus voorzien van een goed pm2.5 filter zoals bmw dat ook standaard doet in Azië.

Later deze week rijden we wat meer met dit stukje mooie techniek op wielen. Ik heb al ervaring met de 1.0 turbootjes van Honda maar deze aandrijflijn is fantastisch.

In een land waar het nog draait om brandstofkosten kun je met deze Honda vermoed ik op zuivere benzine voor omstreeks 4.5 cent per km rijden qua brandstofkosten.

Het contrast met een Nissan E-power kicks is dermate groot dat ik blij ben nu in de Honda te rijden.

Zou ik hier wonen, zou ik hem op mijn bucketlist zetten. De andere vraag die ik nu wel heb, rijdt de Civic met 2.0 eHeV motor net zo fijn?

Het grote voordeel van de Honda is de afwezigheid van EMV op de snelweg door de directe aandrijving van de benzine motor bij snelheden op de snelweg.

10,0