Honda Accord 2.0 Luxe (1989)

Honda Accord 2.0 Luxe (1989)

UitvoeringAccord 2.0 Luxe
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2006

Inmiddels al weer bijna 3.000 kilometer met de auto gereden, en dit alles geheel probleemloos. Elke keer stap ik weer met plezier in de auto. Het rijcomfort is voor een Honda aardig hoog, heerlijk comfortabel maar als het moet wil ie ook goed de bocht om.

De automaat schakelt probleemloos, zonder al te veel schokken. In het begin was het rijden met een automaat wel wennen. Iets wat je jezelf wel moet afvragen bij de aankoop van een auto met automaat is of je het geen gemis vind om zelf te schakelen. Bij een sportieve rijstijl mis ik een handbak wel, maar over het algemeen rijd het heerlijk relaxt.

De motor is met 106 pk niet echt sterk te noemen voor 1955cc, echter het maximum koppel van 153 Nm komt al bij 3.500 toeren vrij. In het dagelijks verkeer kom je met deze auto nog altijd goed mee, zelfs met de automaat. Het verbruik is met gemiddeld 1:10 niet echt zuinig te noemen.

Echt luxueus is de auto niet uitgerust, maar de nodige hulpmiddelen zijn aanwezig die het rijden net even iets fijner maken (zoals stuurbekrachtiging en zelfs nog een elektrisch schuif/kanteldak).

Het sturen en remmen gaat allemaal heel licht, toch wel fijn bij zo`n grote auto, maar soms had het wel een tikkeltje minder mogen zijn.

De ruimte voorin is riant, op de achterbank gaat het er allemaal wat minder aan toe. De kofferbak is met 470 liter wel heerlijk ruim.

Geen grote problemen tot nu toe. Technisch verwacht ik trouwens ook geen grote problemen.

Enkele kleine problemen:

* Vocht in één van de achterlampen,
* Tankklepje wat niet meer van binnenuit geopend kan worden.
* Bij warme motor maakt ie stationair iets te weinig toeren.

Update!!!

Helaas is deze schitterende Honda Accord niet meer in mijn bezit wegens een motorisch defect, waardoor de auto total los is verklaard. In plaats daarvan heb ik een Ford Puma gekocht waarvan binnen enkele dagen ook een MyReview online zal staan.