Golf 1.8 5V Turbo GTI (2000)

Volkswagen Golf 1.8 5V Turbo GTI (2000)

UitvoeringGolf 1.8 5V Turbo GTI
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2018

Na de aanschaf

Door hiervoor een lease auto te hebben gehad was ik weer toe aan een eigen auto. Als liefhebber van de golf (want ik heb er al een eerder gehad), zocht ik naar een snellere variant: de GTI. Ik zag hem in Wateringen staan bij een "een of andere dealer". Het was een hele nette auto met alle opties die die type auto kon hebben. Extrieur was in een zeer propere staat, echter het intrieur had een paar mankementjes. Desondanks een testrit gemaakt en leek allemaal in orde. Toen besloten hem een week later op te komen halen.

Problemen

De problemen ontstonden gelijk tijdens de rit naar huis. Hij had verlies in vermogen, hij stotterde een beetje, schakelen ging niet soepel meer en hij begon ineens te tikken in de motor. Ben toen doorgereden naar huis, echter kwam er thuis rook onder de motorkap vandaan. Toch ben ik door blijven rijden en een dag later een monteur ernaar laten kijken. Er kwam een redelijk lijst uit van onderdelen die vervangen moesten worden. Welke dat precies waren weet ik niet meer, maar het was goed mis. Uiteindelijk naar een officiële garage geweest en daar de auto na laten kijken, waarbij de lijst nog groter werd. Het zou ca. 7000 euro kosten om de auto in ieder geval "fatsoenlijk" en door de APK te krijgen.

Modificaties

Ik heb in de tussentijd nog een leuke 19'' Evolution opknapset weten te scoren. Die heb ik er toen onder gemonteerd.

Ook heb ik er een subwoofer met Pioneer deurspeakers geplaatst. Hier ben ik toen ongeveer 10 uur aan een stuk door met een vriend mee bezig geweest.

Ook is in de GTI een DUMAN-kit gezet, waardoor de knipperlichten blijven branden.

Verkocht

Uiteindelijk na alle ellende besloten om de GTI te verkopen. In de tussentijd stond hij ook wel bekend onder de naam "Golf GTnie". Ben op dat moment heel blij geweest dat hij was verkocht. Net voor ik hem had verkocht heb ik de uitlaat dicht laten lassen zodat hij in ieder geval weer stil was.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf