Ford Sierra 2.0i Ghia (1991)
Uitvoering | Sierra 2.0i Ghia |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Deze Sierra is mijn eerste auto. Een beetje uitzonderlijke voor een student van 21 maar ik viel op dit model omdat hij zo goed als full options is! En dat gekoppeld aan een heerlijke 2 liter motor met automaat.
Tot op dit moment heb ik heb ik altijd heerlijk gereden met deze auto. Ik rijdt betrekkelijk weinig kilometers (6000 per jaar) maar hij start altijd direct! Afgezien van het gebruikelijk onderhoud en de APK keuring heb ik er nog nooit iets mee gehad! Bij de laatste keuring heeft de auto een kleine beurt gehad en dat was het. Ik ben ontzettend zuinig op mijn auto, hij wordt regelmatig gewassen en in de wax gezet. Ook in het interieur zal nooit zand of iets dergelijks liggen.
Wat ik aan de auto enorm prettig vind is vooral de automaat gekoppeld aan een motor die zijn maximale koppel van 240 nm al bij 2500 toeren geeft! Dit werkt mee aan het lekkere soepele rijden. Verder zitten er vele luxe dingen op die allemaal werken. Zoals 4 elektrische ramen en een elektrisch schuifdak, heerlijk voor in de zomer. Ook de boordcomputer is erg handig. Zelfs als er een klein stadlichtje stuk is geeft deze dat aan. Ideaal!.
Ik denk dat ik me geen betere auto had kunnen wensen de eerste keer.
Tot nu toe zijn er geen problemen geweest. Hij heeft alleen een beurt en apk gehad maar hier kwam niets spannends aan de orde. Nieuwe olie, bougies en keuring, meer was niet noodzakelijk.
************
Inmiddels is de auto verkocht. Ik kon er een erg goed bod op krijgen.