Ford Mondeo Wagon 2.2 TDCi Titanium (2005)

Ford Mondeo Wagon

UitvoeringMondeo Wagon 2.2 TDCi Titanium
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Na 4 Mondeo"s vond ik het eigenlijk wel tijd voor wat anders maar na het zien van foto"s en lezen van specificaties heb ik deze auto ongezien besteld.

Deze Mondeo is echt de meest fijne auto in zijn prijsklasse: alles zit erop en eraan en het rijdt als een trein!
De 155 pk diesel zorgt voor enorm snelle tussensprintjes op alle snelheden. T.o.v. de 130 pk diesel is het belangrijkste verschil dan ook wel het extra koppel dat je ter beschikking hebt en niet zozeer de hogere topsnelheid.

Een misser is het ontbreken van standaard ESP/tractioncontrole (optie). Bij nat wegdek moet je dus echt rustig optrekken en ook in de 2e versnelling slippen de wielen gewoon door door het enorme koppel.

Een ander nadeel vind ik dat ’de achteruit’ vlak naast de 1e versnelling zit. Vooral in het begin zette ik weleens de verkeerde versnelling in. (gelukkig hoor je dan een piepje van de parkeersensoren, dus het is nooit fout gegaan)

Naast de motor was de belangrijkste reden voor aanschaf het uiterlijk: de 18’ wielen van de Titanium uitvoering zijn prachtig en de conti"s zorgen voor een messcherpe wegligging. Daarnaast maken de chromen dakreling, de donkere acherruiten, xenon en de vreselijk mooie voorbumper (ST220) de auto helemaal af!

Geen problemen, maar die komen vast nog wel!
Ik heb met mijn vorige Mondeo"s veel problemen gehad met de turbo en pompverstuivers. Uit voorzorg laat ik nu na een lange snelle rit de auto even korte tijd stationair draaien om de turbo wat af te koelen.

7,0