Ford Mondeo Wagon 2.0 TDdi 90pk Ambiente (2003)

Ford Mondeo Wagon

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 TDdi 90pk Ambiente
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006
Lezerswaardering: -32%

Ik heb deze auto overgenomen / in mijn mik gedrukt gekregen in verband met het vertrek van een collega. De (lease)auto moest echter nog een jaar en mijn auto was op dat moment aan vervanging toe. Vanuit een C5 is de overstap naar een Mondeo wel heftig. De C5 had de nodige extra’s zoals sensoren en de Mondeo is nogal basis, vooral de cruise control is een gemis. Ook de motor is lawaaierig en de stoelen zijn niet bijzonder in vergelijking tot datgene dat ik als referentie heb. Berg op met 4 personen, volle bepakking en een 650 liter dakbak is het feest wel een keer over. De snelheid zakt dan met het gaspedaal op de bodem toch terug. Qua betrouwbaarheid is de Mondeo prima. Ik was met de C5 wel wat anders gewend, zie de review hiervan. Tot 18 juni 2007 zal ik het met de Mondeo moeten doen.

Laatste bericht, 18 juni 2007
Afgelopen zaterdag de Mondeo ingeleverd. Een jaar lang toch betrouwbaar rondgereden. Nu 3 jaartjes sturen in een Avensis, zie review. Nieuwe Mondeo is ook wel mooi, maar komt voor mij wat te laat. Oude Mondeo had geen trekhaak (was voor mij een tijdelijke auto) en deze heb ik wel nodig voor de vakantie.

115.000 km

Tijdens de vakantie in Slovenië naast een langzaam leeglopende achterband en wat loshangende bodembescherming en kabels a.g.v. een aanrijding met een kat begonnen ook de radio en de airco een eigen leven te leiden. Het lijkt me niet normaal dat als je een andere zender opzoekt dat dan de airco uitgaat en als je de airco weer aanzet de radio ermee ophoudt. Ik heb daarvoor 2 dagen gebivakkeerd in de showroom van Ford Kroatië in Zagreb (de dichtstbijzijnde dealer vanuit onze vakantiebestemming) voordat ze de verschillende klachten hadden verholpen. Men heeft nieuwe software ingelezen en de verschillende apparaten deden weer dat waarvoor je ze wilt gebruiken. Overigens wel tevreden over de kwaliteit en behulpzaamheid van deze dealer annex importeur. Omdat ik daarvoor een paar keer de (Europese buiten)grens over moest met een flinke contrôle, was dit een tijdrovende bezigheid. Ford is in deze hoek van Europa blijkbaar nog niet zo algemeen verkrijgbaar.

128.000 km

Na enkele dagen met een wat rammelend geluid rond te hebben gereden bleek de steekashoes defect. Snel en goed vervangen door de dealer.

160.000 km

Ben inmiddels wel flink gewend aan deze auto met haar kenmerken en haar tekortkomingen. Buiten bovengenoemde zaken verder geen problemen.

168.875 km 6 mei 2007

Inmiddels sinds ik in deze auto rijdt de 60K gepasseerd (sinds 4-7-2006).Het gaat niet snel en berg op zelfs tergend langzaam, maar still going strong. Geen klachten of problemen.

6,5