Ford Mondeo Wagon 2.0 TDdi 115pk Ghia (2001)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDdi 115pk Ghia |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Nog positief, nog negatief
Deze was mijn tweede auto van de zaak, die ik van een collega over mocht nemen. Hij had er al zo'n dikke 3 ton erop gezet toen ik hem kreeg. Ik kan dan ook niet zeggen, welke van de negatieve punten die ik aan deze auto vond met de hoge km stand te maken hadden. Als het ware is deze altijd keurig onderhouden, maar toch, de slijtage was duidelijk aan te zien, zowel binnen als buiten.
Positief vond ik aan deze auto de ruimte en de op zich lekkere stoelen. Ook de logische indeling van de armaturen vond ik fijn. Het stuur- en weggedrag was goed te noemen, al gingen de schokdempers wel regelmatig stuk ondanks dat de wagen bijna uitsluitend op snelwegen gebruikt werd.
Uiteraard was deze een waar vrachtwonder: gevoeld kon deze alleen concurrentie krijgen van dingen als een Transit oid. Ik werkte voor een bedrijf dat o.a. ladders en trappen verkochtte en daar kwam dat nogal goed uit. Achterbank en bijrijdersstoel plat en inladen maar!
Minder fijn: de versnellingsbak haakte nogal en de verlichting op het dashboard was wel erg zwak en daarom ook s'Nachts slecht af te lezen. De FM ontvangst van de standaard Ford radio was belabberd en viel telkens weg.
Deze specifieke auto had ook last van een steeds terugkerend euvel: kapotte elektrische ramen. De kosten waren van de baas, dan maakte het mij niet echt uit, maar was hij van mezelf geweest, was dit na de derde keer in een jaar tijd wel redenen genoeg geweest om af te haken.
Het vermogen van de 115 PK Diesel was niet echt om naar huis te schrijven. Bij hogere toeren wordt het wat beter, maar ja, dan is het zuinigheidsvoordeel van de Diesel ook weg...
Samenvattend: het is niet voor niets een echte vertegenwoordigersauto (geweest) en nu nog populair onder de oudere bestuurders. Gigantische laadruimte, redelijk comfortabel en voor de rest weinig over op te merken.