Ford Mondeo Wagon 1.8 16V 125pk Futura (2005)
Uitvoering | Mondeo Wagon 1.8 16V 125pk Futura |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Hoe kies je een tweedehands prive auto
1 september begin ik met een nieuwe baan, waardoor ik mijn lease auto moet inleveren, een hele fijne Volvo V60 VOR T3. Aangezien ik al bijna 25 jaar in lease auto's rijdt en mijn belangrijkste selectie criterium de hoogte van de bijtelling is, vond ik het lastig om een keuze te maken. In het begin van mijn zoektocht keek ik vooral naar auto's die ik eerst niet kon leasen, zoals een land rover discovery met een dikke V8. Al gauw werd me duidelijk dat de keuze voor zo'n auto niet goed is voor je budget. Om de keuzemogelijkheden te beperken heb ik als plafond voor de running costs 450 Euro genomen. Hierdoor worden kwaliteit, betrouwbaarheid en onderhoudskosten opeens belangrijk bij je keuzes.
Naast deze budgettaire randvoorwaarden waren er ook functionele. Wij hebben 4 studerende kinderen, die regelmatig thuis komen, waarmee we uit eten gaan en naar IKEA om nieuwe meubeltjes voor hun kamer te kopen. Dat betkent dat er ook voldoende ruimte op de achterbank moet zijn en ruimte om Billy kasten te versjouwen. Dat alles heeft uiteindelijk geleid naar de de Ford Mondeo. De Volvo staat op hetzelfde platform als de Mondeo. Na een paar weken zoeken naar de juiste auto heb ik die uiteindelijk gevonden. Een Mondeo uit 2005 van de eerste eigenaar, altijd bij dezelfde garage in onderhoud geweest, met Bovag garantie en Ford A1 garantie. Na een proefrit gemaakt te hebben was het voor mij duidelijk dat dit een waardige opvolger is voor mijn Volvo V60. Natuurlijk heeft hij niet hetzelfde vermogen, maar is wel zuinig, betrouwbaar, heeft een fantastisch weggedrag en is ook nog heerlijk stil.
Ik heb de intentie om regelmatig iets te schrijven over de Mondeo.
-- Wordt vervolgd --
Een fantastische auto
ik ben ermee gereden van Odijk naar Rotterdam en heb genoten van de rustgevende geweldige wegligging van de auto. Hij nodigt niet uit tot scheuren. Alles werkt goed en heb (nog) geen niet functionerende zaken kunnen ontdekken.
het rijden in deze auto is totaal niet vermoeidend, hij doet rustig zijn werk zonder je eigenlijk lastig te vallen. Ik vind dat een hele prestatie.
Eigenlijk is deze auto zo perfect dat ik eigenlijk niet zou weten wat ik zou moeten aanmerken, maar dan toch een paar kleine dingetjes:
de linker voorruit rammelt een beetje als je 50 rijdt over een klinker weg
de richtingaanwijzer tokkelt ietwat luid
de navigatie en audio-cd delen samen dezelfde speler, dat is wat onhandig.

Ford Mondeo 2.0-16V Futura, climatronic, cruisecontrol, navigatie, trekhaak, pdc.
- 2005

Ford Mondeo Wagon 1.8-16V Ambiente station uitvoering incl nieuwe apk en garantie !
- 2004

Ford Mondeo 1.8-16V Platinum, climatronic, cruisecontrol, navigatie, pdc, trekhaak.
- 2005