Ford Mondeo 3.0 V6 24V ST 220 (2004)

autoreview

Ford Mondeo 3.0 V6 24V ST 220 (2004)

Signalement

UitvoeringMondeo 3.0 V6 24V ST 220
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 25%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Bijzondere ervaring!

Deze Mondeo kocht ik van een Nederlandse man, wonend in Duitsland net over de grens.

Ik was echt verliefd op deze ST220! Maar helaas een beetje te verliefd. De beste man verkocht hem namelijk als "liefhebber" die deze had gered van de sloop. Er zat oa een andere motor in. Het sprookje was echter van korte duur. Veel geïnvesteerd in reparatie en er uiteindelijk, na de nodige investeringen, er een echt mooie Mondeo van gemaakt.

Doordat de V6 in deze auto niet in de lengterichting (waarvoor hij eigenlijk dus wel is ontworpen), maar dwars is geplaatst zijn er wel zaken om rekening mee te houden. Zoals bijvoorbeeld het oliepeil. Daarnaast is er nog een belangrijk onderdeel (waarvan ik de naam en functie niet meer weet) onder het inlaatspruitstuk dat aandacht verdiend. Dat heb ik destijds dus ook vrij snel vervangen om problemen te voorkomen. Ik weet nog goed dat zelfs de Ford-dealer niet wist waarover ik het had en dus eerst het verkeerde onderdeel toestuurde. Na het exacte FINIS nummer via internet gevonden te hebben, kreeg ik het juiste onderdeel toegestuurd.

Maar ondanks mijn bittere smaak na aankoop, was dit toch een geweldige auto! Vol luxe en de ruimte is enorm, niet normaal, zelfs bij een hatchback. Maar een ST220 is helaas door Ford niet bij het RDW geregistreerd als een auto die iets mag trekken, zoals een aanhanger. Daardoor deze auto helaas toch moeten verkopen, omdat wij graag op vakantie wilden met een aanhangig geval.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens