Ford Mondeo 2.5i V6 Ghia (1994)

Ford Mondeo

UitvoeringMondeo 2.5i V6 Ghia
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf1994

Een beetje lol hoeft niet veel te kosten, bedacht ik mij vanmiddag. Zo vond ik kort geleden op Marktplaats deze Mondeo 2.5 v6 24v Ghia automaat uit 1994 met 168000 km voor slechts 600 euro! Mijn nieuwe Gazelle fiets was nog duurder. In principe heb ik geen auto nodig (ik werk vanuit huis), maar als liefhebber koop ik nog wel eens een grappige bak, liefst voor zo weinig mogelijk natuurlijk. De bumpers voor en achter zijn aan vervanging toe, verder rijdt de auto super! Ik heb dure Volvo’s gehad, BMW’s noem maar op, maar voor 600 euro een heerlijke v6 grom uit het vooronder deed mij pas echt lachen! Het is een Ghia uitvoering, dus nog redelijk luxe ook. Airco (werkend!), el.ramen, dikke bekleding en zelfs ESP, het zit er allemaal op. De kwaliteit laat wel wat te wensen over (zo goed waren de Fordjes nog niet in 1994). Zo moet je je vooral niet ergeren aan het hoge plastic gehalte in de auto, waarvan diverse kapjes spontaan omlaag vallen bij het passeren van een verkeersdrempel. Ook een elektrisch raam dat spontaan besluit in 4 stappen omhoog te gaan is geen uitzondering, een vaag alarm systeem uit begin 1900 vraagt mij om 30 keer dezelfde knop in te drukken voordat de auto wil starten. Maar goed, als deze heerlijke v6 dan ook tot leven komt ben je die kleine schoonheidsfoutjes snel vergeten. De v6 gromt er heerlijk op los en het geluid doet niet onder voor een gloednieuwe 6 pitter BMW van een ton! De 1400 kilo moet even op gang komen, daarna weten de 170 paarden er wel raad mee! Bij 100 km/h vol gas, de bak schakelt terug en de auto zit in no time op 180 km/h! Theoretisch moet de auto (automaat versie) 210 km kunnen halen, maar omdat alles inmiddels ruim 13 jaar oud is durf ik dat niet echt aan. Bovendien zit de kick hem voornamelijk in het optrekken vind ik, die heerlijke roffel die een radio overbodig maakt. Wat een lol voor een paar centen!

Nog wel een tip; Wanneer je niet perse een Mondeo wilt, maar gewoon wat lol met een V6, dan zou ik je adviseren te zoeken naar bijvoorbeeld een Opel Omega MV6 (211 pk). Die was er ook al in 1994 en koop je voor een klein beetje meer. Die is wel stukken beter dan 94-er Mondeo V6. Ik heb er zelf eentje gehad uit 1996, zie review.

Succes!

Nu nog niets, heb m ook nog maar net. Over paar weken verkoop ik hem wel weer, waarschijnlijk nog met een beetje winst ook. Dan zoek ik weer iets grappigs op... voor weinig.

7,5