Ford Mondeo 2.0 TDCi 140pk Titanium (2007)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDCi 140pk Titanium |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Met ongeveer 60.000km per jaar zochten wij naar een comfortabele auto om de kilometers te overbruggen. Omdat ik in het verleden eerder Ford (Fiësta Sport en Mondeo TDCI) had gereden en nu weer een nieuwe variant op de markt is gekomen, was de keuze best snel gemaakt.
Bij het plaatsen van de bestelling te horen gekregen dat het niet ging lukken binnen een korte termijn een Mondeo te leveren. Dit had mede te maken met het aanbreken van de vakantieperiode bij de fabriek in Gent (productielijn Mondeo, C-max en S-Max), problemen motorlevering en de grote vraag naar de Mondeo. Met het doel voor ogen om binnen korte termijn een Mondeo te kunnen rijden verschillende dealers van Ford gebeld of er een Mondeo per direct beschikbaar was. Binnen enkele dagen teruggebeld door Ford-Eindhoven dat zij een op voorraad hadden in mijn gewenste variant.
Na een goed week wachten op 30 augustus gebeld dat ik de Mondeo Titanium 2.0liter TDCI de volgende morgen kon ophalen, maar de afspraak verzet naar dezelfde namiddag. Bij het aanrijden stond de Mondeo voor de deur, klaar om meegenomen te worden. Na afhandeling van het papierwerk, de sleutels in ontvangst genomen heeft de dealer alle tijd genomen om de auto door te nemen.
Mijn eerste indruk was dat de Mondeo erg groot uitzag en erg frisse verandering heeft ondergaan. De sea grey metallic lak gaat, mooier dan verwacht, over naar de blauw getinte ramen en het totaal geeft een chique effect. Het motto van Ford over de Mondeo = binnen 2 tellen ben je verkocht= blijkt zeker geen kletskoek na het instappen. Er ging een wereld voor me open met zoveel ruimte die de nieuwe Mondeo herbergt.
Ik was erg onder de indruk over het interieur van de Mondeo, welke ook volledig onderhanden is genomen. De opbergvakken lijken oneindig diep en er passen met gemak 2 x literflessen in. Wat ik een leuk detail vond, waren de rode leds onder de binnenspiegel, die een aangename rode gloed op de lakzwarte middenconsole werpen. Dit geeft een extra accent aan het interieur.
De grote display met de 2 metertjes ziet er indrukwekkend uit met bediening van de audio en cruisecontrol op het stuurwiel. Bij de kilometerteller was het wel even goed kijken voor welke snelheid de strepen of driehoekjes voor staan. Helaas zaten er wel vingervlekken en lijmdampen achter het glas, maar dit wordt kosteloos vervangen.
Ik ben minder te spreken over de kwaliteit van de standaard CD6000 geluidsinstallatie en had misschien toch voor de Sony radio moeten kiezen. De kofferbakruimte is bij de Hatchback erg riant en makkelijk toegankelijk.
Na het starten van de TDCI-motor is mij opgevallen dat Ford flink aandacht heeft besteed aan geluidisolatie en de karakteristieke “gepingel” van een dieselmotor is in de cabine dan ook minimaal te horen. Het optrekken met de nieuwe motor is positief te noemen en door het gewicht van de auto gaat dit erg geleidelijk. Bij het inhalen is de kracht van de 2.0 liter TDCI-motor goed merkbaar en word je redelijk in je stoel gedrukt. De versnellingsbak schakelt verder lekker kort en stevig.
Al met al is de 2.0liter TDCI een betrouwbaar motor, welke weinig toeren maakt bij hogere snelheden. Hierdoor klinkt hij erg rustig wanneer je weinig aanspraak maakt op zijn Pk’s (ong. 1800 toeren bij 100 km/h).
De rit huiswaarts richting midden-Nederland was dan ook veels te kort en trok erg veel bekijks bij andere weggebruikers. De volgende dag direct een ritje naar Parijs gepland en we kwamen daar dan ook erg goed uitgerust aan.
Voor de toekomstige Mondeo-rijders staat veel aangename kilometers te wachten!
Pluspunten:
- Ruime/indrukwekkende interieur
- Veel beenruimte
- Stil in de cabine
- Grote/diepe opbergvakken
- Mooi design, zowel intern als extern
- Groot
- Stuurt heel precies
- Zuinige motor
Minpunten:
- Geluidskwaliteit Standaard Ford CD6000
Specificaties:
Motor: 2.0ltr TDCI diesel
Cilinderinhoud 1997 cm3
Vermogen 103 kW
Gewicht: 1.457 kg
Extra: Visibilitypack (automatische regen- en lichtsensor)
- Bij aflevering vlekken van lijmdampen en vingervlekken op display. Er is inmiddels een nieuwe display besteld en deze wordt kosteloos vervangen door de dealer.
- Ruitenvloeistof achter wordt “over” de achterruit heen gespoten i.p.v. erop. Hierdoor mist het een beetje zijn doel. Aangekaart bij de dealer, maar dit schijnt structueel te zijn voor het model en wordt aangekaart bij de Ford Nederland zelf.