Ford Mondeo 1.8 TD Business Edition (1996)
| Uitvoering | Mondeo 1.8 TD Business Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1996 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 202.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Ford Mondeo diesels zijn enorm betrouwbaar. Van binnen is de Mondeo enorm confortabel. Mijn Mondeo heeft 254000 km gelopen en ziet er nog uit als nieuw. Bij 130-140 is de auto comfortabel stil. Van binnen is de Mondeo enorm ruim (m.n. de kofferbak), schakelt soepel, stoelen zijn comfortabel, ook voor langere mensen. De Mondeo is redelijk zuinig 1 op 14/15 haal ik altijd wel (woon-werk verkeer). Het is veel auto voor weinig geld (vooral als je ´m tweedehands koopt). Mits de auto goed is onderhouden, kun je gerust een ouder model kopen met veel km´ers.
Wat is minder goed?
Zodra je de airco aanzet levert de motor behoorlijk kracht in. Ik woon in Spanje en moet zo nu en dan de airco uitzetten als ik de berg oprijd. Dit is niet erg prettig hartje zomer. Overigens is dat het enige zwakke punt van de auto. De zwakke dieselmotor is niet echt rap in de stad. Op de snelweg (afgezien van de bergen) komt de auto echter wel prima mee.
- Slangetje voor bezinetoevoer (30 euro)
- Startmotor (weet ik niet meer, maar duur)
- Schijven
- Distributiesnaar
- Airco bijvullen
- Verder standaard dingen (filters, olie, remblokken)
Over het algemeen storingsvrij