Ford Mondeo 1.8 16V 125pk First Edition (2004)

Ford Mondeo 1.8 16V 125pk First Edition (2004)

UitvoeringMondeo 1.8 16V 125pk First Edition
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2012

Ontzettend veel auto voor relatief weinig geld

Ik heb over het algemeen altijd wel een zwak gehad voor modellen van Ford. Zo was onze eerste auto een 1.6i Ford Focus. Vervolgens moest ik zelf een auto kopen ivm andere baan. Toen gekozen voor een Mondeo Hatchbak (1.8i) uit 1999. Altijd met plezier in gereden.

Echter wegens diverse omstandigheden moest er een nieuwe auto komen. Heb toen direct weer voor een Mondeo gekozen. Ditmaal een model uit 2004 (facelift)... De 1.8i in sedan uitvoering (handbak).

Ik heb de wagen nog niet lang in bezit. Bijna twee weken nu. Gekocht voor 4500 euro bij een autohandelaar. De wagen had toen 139500km op de teller.

Waar zullen we beginnen...

Allereerst de motor. Meer dan prima om goed mee te kunnen met het verkeer. Maar het houdt ook niet echt over. Wat dat betreft baal ik een beetje dat ik niet voor de 2.0l motor gegaan ben. Denk dat de 2liter de perfecte motor voor deze auto is (bijna 1300 kilo).

Qua verbruik kan ik nog niks zinnigs zeggen. Maar het ziet er naar uit dat ik niet het zuinige gebruik van de 1999 mondeo ga halen. Ik ga er nu vanuit dat je bij een erg rustige rijstijl zo rond de 1: 12,5 a 1:13 uitkomt. Dit is dan een mix van zowel korte stukjes als medium stukken (>