Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Trend (2006)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Trend |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Fijne auto maar let op onderhoudskosten
Ik heb deze focus als occasion aangeschaft in december 2008, met toen 38.000 km op de teller. In oktober 2013 weer ingeruild, 5 jaar en ruim 100.000 km verder.
Alles bij elkaar heb ik veel plezier van de auto gehad. De 1.6 TDCI (109 PK) is een heel fijne en vlotte motor, en redelijk zuinig als je langere afstanden rijdt en het gaspedaal niet te ver intrapt. 1 op 18 of 19 is bij langere afstanden goed haalbaar. In de stad mag je blij zijn met 1 op 15 of 16.
Het comfort van de trend uitvoering is voldoende maar toch enigszins spartaans. Deze station is wel lekker ruim.
Deze focus is altijd dealer onderhouden geweest en de eerste jaren waren er weinig problemen. Maar toen de auto 6 jaar en 120.000 km oud was, begonnen de onderhoudskosten opeens erg op te lopen.
Opvallende zaken die ik me herinner van de 120.000 km beurt en vlak daarna:
-Roetfilter vervangen (circa 700 euro)
-Defecte EGR klep (ook honderden euro's, ik weet niet meer precies hoeveel).
-In dat jaar was ik totaal zo'n 2.000 euro kwijt aan onderhoud. Dat vond ik al aan de hoge kant.
2 maanden voorafgaand aan de volgende beurt (140.000 km) heb ik de auto dus eerst maar eens grondig door de dealer laten nakijken. De verwachte onderhoudskosten zouden het komende jaar bijna 5.000 euro gaan bedragen. De meest kostbare reparaties zouden worden:
-waterpomp lekt
-rubbers ophanging rechtsachter
-remblokken+schijven achter
-Turbo vertoont speling (ofwel: bijna versleten).
Voor een auto van 7 jaar oud vond ik dit toch wel erg duur worden, daarom heb ik deze inmiddels ingeruild voor een andere auto.
Wat me het meest tegenvalt van Ford is dat de turbo al bij 140.000 km versleten is terwijl er zeker niet abnormaal mee is gereden. De laatste jaren waren er wel veel meer korte stadsritjes i.v.m. een andere werkgever dichter bij huis; wellicht heeft dat de slijtage versneld?
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus Coupé-Cabriolet 2.0-16V Titanium | 145 PK | Leder
- 2008

Ford Focus Wagon 1.6-16V Futura AIRCO APK 01-26 BJ 2006 !!!
- 2006

Ford Focus 1.6-16V Titanium 5 deurs - ECC - CRUISE CONTROLE - VERWARMDE VOORRUIT + VOORSTOELEN - 17" LMV - PDC ACHTER - EL. RAMEN + SPIEGELS + BEST. STOEL - NAP - NL AUTO - APK T/M 13-01-2026 -
- 2007