Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Limited (2010)

Ford Focus Wagon
Ford Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord Focus

UitvoeringFocus Wagon 1.6 TDCi 109pk Limited
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Wat een heerlijke wagen, die Focus!

Mijn eerste ervaringen met deze Ford Focus zijn bijzonder positief!
Sinds 29 januari 2010 ben ik de trotse eigenaar van een Ford Focus stationwagon, 1.6TDCi, Limited uitvoering. De kleur is zwart. Auto moet van binnen nog met leder worden bekleed.

De auto is zeer praktisch in gebruik. Uitgerust met een startknop, waardoor de sleutel niet meer in het contact gestoken hoeft te worden. Wat niet zo praktisch is, is dat de sleutel nog wel uit de broekzak moet om de deuren te vergrendelen en te ontgrendelen.

De ruimte op de achterbank is beperkt, in vergelijking met andere auto's in deze klasse echter zeer acceptabel. Drie volwassenen achterin is geen probleem, maar het is gewoon geen Mondeo qua beenruimte. De hoofdruimte is ruim voldoende, mede vanwege de carosserievariant. Omdat het een stationwagon is, loopt de daklijn mooi door, hetgeen de hoofdruimte achterin ten goede komt.

De bagageruimte is mooi groot en netjes afgewerkt. Aleen de vloermat is wat lastig op te tillen, maar dat doe ik toch niet dagelijks, dus geen probleem. Bij aflevering wordt er een mooi bagagenet meegeleverd, waardoor losliggende spullen die gaan schuiven verleden tijd zijn.

De limited uitvoering is heerlijk compleet. Standaard zijn o.a. gescheiden climaat controle, electrische ramen voor en achter, dimmende binnenspiegel, radio/cd/mp3/navigatie met kleurenscherm (voortreffelijk systeem!), cruise control en voorruitverwarming. Heel erg veel waar voor je geld dus.

Toen ik voor de keuze stond om een nieuwe auto aan te schaffen (is overigens een lease auto) heb ik de focus met een aantal andere auto's vergeleken. Vanwege de gunstige bijtelling kwamen alleen de Skoda Octavia en de nieuwe Renault Megane in aanmerking als alternatief. de Skoda viel vanwege de uitrusting als snel af, maar met de Renault heb ik tevens een proefrit gemaakt. De Ford Focus reed zo verschrikkelijk veel beter: stuurt veel beter, meer gevoel, heerlijk comfortabel afgeveerd zonder bijgeluiden (de Renault "bonkte" een beetje), en een formidabele wegligging. De Renault viel dus ook af.

De 1.6 TDCi is een heerlijke motor. Zeker in combinatie met de bijtelling vna 20% ben ik hier heel tevreden over. Vanaf 2200 RPM trekt de auto lekker door, tot ongeveer 3500 RPM. Het is geen strepentrekker, maar je kan heel goed meekomen met het verkeer. De auto doet alles in stilte, tenzij je de motor echt hoog in de toeren jaagt. Een 6e versnelling was echter lekker geweest voor lange afstanden, maar ja, die zit er nu eenmaal niet op. Dat went ook wel.

Kortom: u leest een review van een hele tevreden Ford rijder. Hopelijk ga ik dat nog lang blijven.

PRIVATE LEASE Ford Focus