Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Connected (2022)

Ford Focus Wagon
Ford Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus Wagon

UitvoeringFocus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Connected
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Eerste Auto van de zaak

• 12 km

Bij de eerste twee tanken rijdt hij maximaal 1 op 17, maar na oploop van kilometers zag ik het verbruik terug lopen tot 1 op 23 (snelweg 100km/h, lange stukken).
Hij rijdt best lekker, is niet de snelste, maar die 125pk is goed genoeg voor dagelijks gebruik. Regelmatig hangt er een aanhanger met twee motoren achter en trekt hij prima.

Wat mij wel opvalt, is dat de fabrieksgeleverde banden slechter presteren dan de B merk banden onder mijn vorige prive auto.
Vooral als het een beetje nat is, kan ik niet de eerste versnelling vlot wegtrekken zonder te slippen.

Lane keep assist test

Zelf opgelegde test met lane keeping assist, duur 10K :P

Einde test

Ik vindt het de auto een beetje zenuwachtig maken, staat op gemiddelde ingreep met trillen.
Maar vindt hem af en toe te snel ingrijpen.
Dus ik laat hem vanaf nu lekker uit

De eerste storingen

Op dasboard verschenen meldingen:
ESP-storing
Hill asist-storing
Start-stop-systeem-storing
Collision detection-storing (Goud systeem, ben goede bestuurder maar heeft mij al 2x gered/geholpen)

resetten, kalibreren en go

Het was het systeem boven de binnen spiegel.
Ze hebben hem gereset en opnieuw gekalibreerd.
Ook staat hij nu op wintersloffen, die hebben overduidelijk meer grip dan die fabrieks Continentals

Tijd voor wintersloffen

Winterbandjes gekregen, duidelijk meer grip.
Verbruik is gedaald naar (volgens boord computer) 1:19.8

Lege Accu

Nadat hij 2e paasdag stil heeft gestaan, was dinsdag ochtend de accu helemaal leeg.
Met de interne sleutel de bestuurders deur open kunnen maken.
Maar andere deuren bleven dicht en niks deed het.
ANWB (Na 2 uur wachten......) heeft hem met startkabels gewoon kunnen starten.
Na een uur rijden was de accu weer redelijk opgeladen.
Aangezien ik toch die dag voor gepland onderhoud ging, heb ik het ook aangegeven, maar die hebben alleen de accu gecheckt. Dus we merken het aanstaande maandag wel of hij wel of niet start.

Verder zat er een hard puntje in een remblok, dus heb ik een lelijke streep over het midden van één remschijf. Hard puntje hebben ze uit het remblok verwijderd.

Uiteraard ook weer naar zomersloffen gewisseld, scheelt wel duidelijk aan banden geluid

2e keer dezelfde storing

Op dasboard verschenen meldingen:
ESP-storing
Hill asist-storing
Start-stop-systeem-storing
Collision detection-storing

Is weer verholpen, door reset en kaliberen

Airco kapot

Airco doet het niet meer, percies op de dagen dat het 30 graden is

Auto start niet

Auto startte niet meer in de ochtend, start kabels gebruikt. Daarna van Den Haag naar Zwolle gereden. Einde dag naar lokale supermarkt, maar daar startte hij wederom niet meer. Accu was het probleem, van de ANWB een nieuwe gekregen (Lease contract betaalt)

In en uit stap verlichting die het sinds 2 weken niet meer deed, doet het weer. Net als de Airco die vorige week er mee op hield

PRIVATE LEASE Ford Focus