Ford Focus 2.5 20V Turbo ST (2007)
Uitvoering | Focus 2.5 20V Turbo ST |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De keuze voor een nieuwe leaseauto moest weer worden gemaakt toen ik in augustus 2007 veranderde van werkgever. Ik reed in een prettige Volvo S60 2.5T van 2005 die nog op de parkeerplaats stond en heb deze door de heerlijke motor met pijn in het hart achtergelaten. Hoewel ik erg tevreden was over deze auto had ik toch steeds het gevoel dat de 200+pk niet echt lekker tot hun recht kwamen in deze zware auto die erg op comfort is afgestemd. Veel te zweverig en je hoorde de vijf cilinders vrijwel niet. Meer iets voor als ik straks in de veertig ben! Aangezien we nog met z’n tweeen zijn en voorlopig geen kids verwachten zocht ik dus naar een betere (sportievere) auto. Het liefst met flink wat vermogen. De Focus ST stond dus al gelijk op mijn lijstje, evenals de cliche Golf GTI.
Eigenlijk was ik er al heel snel uit na een proefrit; de ST gaat het worden. Een spectaculair motorgeluid, veel trekkracht, goed afgestemde bakverhoudingen, fijn gevoel in de besturing en goede grip gecombineerd met voldoende comfort. Wat mij echt over de streep trok was het gevoel dat deze auto me direct gaf in iets aparts te rijden. Hij ziet eruit als een doorsnee saaie roet uitkwalmende lease dieselhatchback terwijl een kenner weet dat het iets speciaals is met 225pk en vijf cilinders...
Wat niet bevalt is eigenlijk maar een punt, namelijk het brandstofverbruik. Gemiddeld verbruik ik 10,7 l/100 km in combinatie met een 55 liter tank zorgt voor veelvuldig stoppen bij tankstations en zegeltjes likken dat het een lieve lust is! Hierbij moet ik aantekenen dat het gaat om een leaseauto...inclusief tankpas van de zaak. Echt een nadeel is het dus niet voor mij persoonlijk.
Er hebben zich grote problemen voorgedaan. Wel is op mijn verzoek de motorkap opnieuw gespoten aangezien hier enkele rare plekken onder de blanke lak zichtbaar waren. Dit is uberhaupt een probleem bij veel Focussen die ik om mij heen zie; slecht spuitwerk met vaak kleurafwijkingen. Zeker in de door mij gekozen lichtzilveren kleur (Moondust silver) is dit pijnlijk zichtbaar bij bepaalde lichtinvallen.
Verder is er niets noemenswaardigs gebeurd in de afgelopen negen maanden...
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus Wagon 1.6-16V First Edition *meeneemprijs*Airco/Cruise control/Voorruitverwarming/Radio/Bluetooth/Multifunctioneel stuurwiel/Elektrische ramen/Elektrisch verstelbare spiegels/Lichtmetalen velgen.

Ford Focus Wagon 1.6-16V Champion Airco Cruise Carplay Trekhaak APK 03-2026
- 2005

Ford Focus 1.6-16V First Edition 5Drs Airco Cruise Trekhaak NAP NL-Auto Volledig Dealeronderhouden!