Ford Focus 2.0 16V Rally Edition (2006)

Ford Focus 2.0 16V Rally Edition (2006)

UitvoeringFocus 2.0 16V Rally Edition
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

Ondanks dat ik de auto nog niet heel lang bezit, kan ik er redelijk veel over vertellen.
Afgelopen 2 weken heb ik er 3500 km mee gereden naar oa Kroatie.
Ik vind de auto erg mooi met de rally wielen en spoiler,
erg luxe uitgevoerd en goed gemotoriseerd in vergelijking met de andere auto's, in dit segment veel auto voor je geld.
Het onderstel is geweldig, de bochten kun je ontzettend snel rijden. Je kunt er erg ontspannen lang mee rijden. Ik vind dat er weinig geluidshinder is, zelfs op hoge snelheid verandert er weinig.
Ik heb op de autobahn urenlang tussen de 150 en 190 gereden, en de auto doet het dan heerlijk.
Ook het verbruik is goed te noemen, ongeveer 1 op 12 bij continue hard rijden, en zelfs 1 op 15 in Oostenrijk/Slovenie bij normale snelheid.
Alleen heb ik startproblemen met de auto, zonder gas bij te geven wil hij vaak niet starten. Hiermee ben ik teruggegaan naar de dealer maar die kon niks vinden, het is wachten op een software update volgens ford.
Mooie fijne auto al had ik net iets meer felheid verwacht van de 2 liter motor, het is toch veel toeren draaien om vooral in Duitsland mee te kunnen rijden met de grote jongens.

Update ford focus

Nog steeds ontzettend tevreden over de focus heerlijke auto blijft het.
Onlangs naar de ford dealer geweest voor 125000 km beurt.
Niks bijzonders, was 420 euro kwijt.

Erg tevreden over de auto nog steeds, geen problemen met de auto gehad. Alleen nieuwe velgen onder de auto gezet 18 inch RS wielen

Bij 153000 km de apk en bijbehorende beurt laten uitvoeren, nog steeds niets bijzonders gevonden aan de auto, helemaal tevreden. Wel tot de aangename ontdekking gekomen dat de auto een ketting heeft in plaats van een distributie riem.
Enige probleem tot nu toe met deze auto is dat onlangs de airco ermee op hield.
De condensor was lek en is vervangen.

Afscheid

Na veel plezier gehad met deze auto,
afscheid genomen van de focus.
Het werd tijd voor iets nieuws.

7,5