Ford Focus 1.8 TDdi 90pk Trend (1999)
| Uitvoering | Focus 1.8 TDdi 90pk Trend |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 181.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ervaringen
Wat een vooruitgang. Veel comfortabeler, heel veel stiller, betrouwbaarder en zuininger dan mijn vorige auto. Mensen die Golf hebben gereden weten waarschijnlijk wel waar ik het over heb.
De combinatie voor een goede diesel.
Makkelijk 1:18 met uitschieters naar 1:21 (rit van 2x 250 km) en dan gewoon rijden (lees 120 - 130km/uur). Ik denk dat het met cruisecontrol nog wel wat zuiniger kan.
Goede stoelen (bestuurder verstelbaar) en alles op de goede plaats. Alles voelt ook betrouwbaar en solide aan.
Gekocht met best veel km. op de teller maar dat is niet te merken.
Kan VW nog een puntje aan zuigen. (geen rammels ed.)
Zeker m’n beste auto tot nu toe.
Problemen
week 28 en week 30 zijn de achterwiellagers vervangen.
km.stand destijds +/- 220.000
week 40 van 2004 is er (tijdelijk) een storing in het ABS geweest. Wat het geweest is is niet duidelijk. Opeens was de storing weg.
km.stand destijds +/- 229.000
Update 31-12-06
Onlangs de 300.000km probleemloos gemaakt.
De teller staat nu op 312.000km en we gaan op naar de 400.000km zonder problemen.
Update augustus 2007
3 van de 4 deuren vertonen sporen van roest. De kitnaden was het (bekende) euvel. Alleen de passagiersdeur niet (wellicht eerder vervangen?). Ben er mee naar de Ford dealer geweest, afspraak gemaakt en er is iemand komen kijken van Ford Europa. Alle roest werd verwijderd en opnieuw gespoten. De bestuurdersdeur was zo slecht dat ik daar zelfs een nieuwe voor heb gekregen. Alles kosteloos, wat een service. (de auto is 8 1/2 jaar oud)
Update 04-11-07
Update:
Vorige week begon tijdens het rijden de auto een paar keer te schokken (een seconde of 5). De garage gebeld en ik kon daar direct naar toe. Uitgelezen en de uitkomst was EGR klep (duh) en het gaspedaal. Deze is vervangen en sindsdien geen problemen meer. Km stand update 335.000km.
Als ik even sommeer wat ik vanaf aanschaf in maart 2002 (182.000km) gehad heb:
2x achterwiel lager, 1x storing ABS, gasveren achterklep vervangen, krukaskeering (preventief) laten vervangen vanwege zweten (koppelingsplaten waren nog oke), de roest aan de deuren en nu dus het gaspedaal. De pomp laat me nog niet in de steek dus qua onderhoud, naast het reguliere, valt me reuze mee. En hij rijdt nog altijd heerlijk. Verbruik is +/- 1:17.5 (wel een keertje 1:24 gehaald naar Zwanenburg op en neer (100km/uur)
Nog steeds eerste uitlaat.
Update 25-12-2007
Vorige week een beurtje (laten) geven en gelijk maar APK-tje laten doen (kon net).
Zoals gezegt zijn de gasveren vervangen. Ik dacht eigelijk ook dat de distributieriem vervangen moest worden maar die staat op voor de volgende beurt.
Nu met die kou wordt het verbuik wel wat hoger. Zit nu op 1:16.5 (rij tegenwoordig ook wel vlotter). Rij hem wel altijd een beetje netjes warm maar komt niet boven de 120.
Achterwiellagers vervangen, krukaskeering (preventief) vervangen, gasveren achterklep vervangen en ze zijn nu (04-11-’07) weer aan vervanging toe) 1x storing ABS, gaspedaal vervangen en natuurlijk de deuren maar dat heeft me geen cent gekost.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

De Ford Focus heeft ons 29 jaar en anderhalve week bezig gehouden

Waarom de eerste Ford Focus in 1998 de autowereld op zijn kop zette

De eerste Ford Focus was bijna te goed

Ford Focus 1.8 TDdi 90pk Trend (2000)