Ford Focus 1.4i 16V Trend (1999)
| Uitvoering | Focus 1.4i 16V Trend |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 63.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De auto van mijn vriendin, nu mijn vrouw, was in vlammen opgegaan. Zij, als trouwe VW-rijdster, moest wel door mij overtuigd worden om een proefrit in een Ford Focus te maken. Ik had namelijk erg goede ervaringen met mijn Fiësta.
Toen ze echter de eerste meters van de proefrit had afgelegd, was ze al overtuigd. De wegligging en het rijgedrag zijn erg goed, de stoelen zitten prettig en alles voelt solide aan. Achterin heb je veel beenruimte, zeker in vergelijking met andere auto’s in deze klasse (Opel Astra, VW Golf).
Sinds ons huwelijk hebben we geruild, zodat ik ook aardig wat km’s in de Focus heb afgelegd. We zijn nog steeds erg tevreden over de auto, het is gewoon een heel fijne auto.
Toch een paar minpuntjes:
- de 1.4 motor is te licht. Optrekwedstrijdjes verlies je geheid, en een kar met afval naar de gemeentewerf brengen is geen succes. Boven de 120 km/uur neemt het verbruik aanzienlijk toe.
- het verbruik is niet echt laag, m.n. in de winter. Ik rijd gemiddeld genomen niet veel korte ritjes (woon-werk is 30 km), maar 1:13 is maar net aan haalbaar in de winter.
- geen airco. We hadden beide geen airco in onze vorige auto’s, maar dat is toch wel een gemis. In vergelijking met de fiësta zorgt de grote voorruit van de focus ervoor dat je zelf meer in de zon zit, waardoor je het veel warmer krijgt. Vandaar 3 sterren bij comfort.
We gaan nu onze beide auto’s inruilen voor een Focus stationwagon diesel, want er is een tweeling op komst. Onze nieuwe focus heeft wél airco en met 90 pk en turbodiesel wat meer vermogen dan de huidige.
Slechts één probleempje tot nu toe: Bij 85.000 km ging de motor opeens op drie cilinders lopen: De bobine bleek het begeven te hebben.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

De Ford Focus heeft ons 29 jaar en anderhalve week bezig gehouden

Waarom de eerste Ford Focus in 1998 de autowereld op zijn kop zette

De eerste Ford Focus was bijna te goed

Ford Focus 1.8 TDdi 90pk Trend (2000)