Ford Fiesta (1996)
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Trouwe fiesta
Na jaren geen auto, was het tijd voor om een auto te kopen. Omdat mijn eerste auto een ford sierra was, moest het een ford zijn, vanwege de liefde van het merk maar ook de prijs kwaliteit en de fijne rijeigenschap. via internet een fiesta mk 3 gekocht standaart geen optie's was voor mij niet belangerijk, heb een radio ingezet thats it. De
fiesta had een simpele 1.3 kent / anglia motor die een onderhoudsvrije ketting had met een laagliggende nokkenas die via klepstoters de 8 klepjes liet bedienen.
Simpele techniek, waar ik iedere vriend uitlachte met onderhoudskosten en belasting en verzekering. Het was koekje ei.
Ik heb met deze auto veel in weekenden rondgetoerd door heel nederland, belgie, en duitsland. Veel snelwegkilometers en lekker picknicken onderweg. In 4 jaren probleemloos gereden met mijn trouwe makker, totdat een onoplettende medeweggebruiker een einde maakte aan mijn trouwe fiesta. Rip koesterde auto veel, traantje wegpinken.
En maar op zoek gaan naar een andere fiesta mk3 dit keer een blauwe. In 2015 ook hetzelfde verhaal simpele techniek, die simpel is. Ook hetzelfde verhaal rondtoeren door heel nederland, belgie, en duitsland. Nooit pech gehad,
Deed altijd vloeistoffen vervangen, klepjes afstellen, en met wasbeurt onderkant goed wassen, bekende roestduivels voorkomen. Typische ford kwaal.
De nadelen waren er ook, lawaaige motoren 1.3 kent. Stoelen niet gemaakt voor lange afstanden. Letten op de roest op bekende plekken dorpel bodemplaat onder de reservewiel, en wielkasten. Al met al een auto die je niet snel in de steek laat
Eind 2018 heb hem ingeruild voor een ford puma zie revieuw. Mijn fiesta was 500 euro waard. Leuke herinnering