Ford Fiesta 1.6 16V Trend (2003)

Ford Fiesta
Ford FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord Fiesta - interieur

UitvoeringFiesta 1.6 16V Trend
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Het model dat ik bezit staat niet meer in het overzicht te weten, de 1.6 16V First Edition.
Ik rij nu ongeveer 7 weken met deze auto en hij bevalt mij uitstekend, tot nu toe heb ik absoluut geen spijt van mijn keuze.
Het comfort is prima, je heb voldoende been en hoofdruimte en de uitrusting van deze auto is dik voor elkaar.
Hij is wat stug geveerd maar dat went snel, daar staat tegenover dat de auto een dijk van een wegligging heeft.
De stuurbekrachtiging is heel direct en voelt prima aan, het schakelen gaat soepel en vlot en de hoge stand van de pook in kombinatie met een middenarmsteun die ik heb laten monteren zorgt voor
probleemloos schakelen.
De airco werkt fantastisch, de standaard radio cd speler geeft een zeer goed geluid, en speelt ook cd rw af.
Een minpuntje vindt ik de middenconsole die na een lange rit in je rechterbeen staat gegraveerd, en de aflezing van de dagteller en kilometerstand hadden wat mij betreft op het niveau van de klok gemogen,die zijn en vooral met zonlicht bijna niet af te lezen.
Verder waan ik mij in een oase van rust geen rammels meer, want mijn vorige Astra rammelde en kraakte aan alle kanten (een Opel die niet rammelt is geen echte Opel).
Kort samen gevat voor mij is de Fiesta een perfecte auto, en hij ziet er nog sportief en eigenwijs uit ook met zijn grote koplampen.

Daar zijn we weer, inmiddels is mijn Fiesta 1 jaar oud.
En staat de kilometerstand op 20.000 km, het verhaal blijft voor mij nog steeds het zelfde, ik blijf het nog steeds een perfecte auto vinden.
De oase van rust die ik vorig jaar beschreef is er nog steeds, problemen, ik zou niet weten wat het is.
Het verbruik blijft zo rond de 1 op 13/14 waar ik wel mee leven kan.
Kortom ik vind het nog steeds een fijne auto en de hogere zitpositie is als je er een tijdje mee rijdt toch fijner als ik had gadacht.
De prestaties en de wegligging zijn ook nog steeds van een sportief niveau, als het moet zien er meer de achterkant dan de voorkant.

Problemen zijn er bij mij nog niet voorgekomen, zij het dat ik een sierstuk op de uitlaat had besteld, die gewoon in de prijslijst staat maar die niet past.
Dit stuk past alleen maar i.c.m een achterskirt van MS-Design wat niet in de lijst staat vermeld.
Zonder deze skirt hangt het stuk bijna op straat, net of hij niet bij de auto hoort.
Kortom er is nog helemaal geen sierstuk te krijgen voor dit type Fiesta.

Het verbruik.
Deze week ben ik 4 dagen op vakantie geweest in Duitsland, ik heb alle 4 de dagen met de airco aan gereden.(temperatuur tussen de 25 en 30 graden)
Ook was de omgeving voorzien van de nodige stijgende en dalende wegen.
Ik ben met een volle tank weggegaan, en toen ik weer ging tanken ging er 41 lt bij, en had ik volgens de dagteller 592 km gereden.
Wat dan neerkomt op ongeveer 1 op 14, en dat vindt ik zeker niet slecht, omdat ik ook hoor en lees dat er mensen zijn die ongeveer 1 op 10 rijden.
En ik ben zeker geen slome rijder.

10,0