Ford Fiesta 1.3i Classic (2002)

Ford Fiesta 1.3i Classic (2002)

UitvoeringFiesta 1.3i Classic
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2013

mijn eerste auto (156.000)

Hier is hij dan mijn allereerste auto een Ford fiësta eerlijk gezegd was ik op zoek naar een Peugeot 206 maar na een paar keer gebeld te hebben naar de garage was ik telkens net te laat kan gebeuren ik dacht ik kijk even verder en er stond ook een Ford fiësta op de website ik heb er een proefritje in gemaakt en het beviel me meteen goed en nu staat hij bij me voor de deur zonder ooit in één 206 gereden te hebben

ik rijd er nu bijna een maand in en rijd nog steeds erg prettig. erg veel luxe heeft hij overigens niet. hij heeft geen airco, de ramen moeten handmatig geopend worden de spiegels ook wat erg manoeuvreren is. het enige luxe is de stuurbekrachtiging. hij heeft geen centrale deurvergrendeling op zich geen probleem maar je moet bij dit model alle deuren apart openmaken met de sleutel, dus elke keer voor het rijden een marathon om de auto om de deuren te openen. de motor is voor een 1300 cc erg pittig hij komt goed van zijn plaats. in de eerste twee verzetten moet je snel doorschakelen maar daarna trekt hij vlot door. de wegligging is erg goed, hij stuurt erg scherp en plakt met zijn kleine 900 kilo erg goed op de weg. volgende maand moet hij voor de apk ik heb er vertrouwen in maar de bandjes achter zijn aan vervanging toe dus die vervang ik voor de keuring updates volgen

APK

Een aantal weken geleden voor de apk keuring geweest ik verwachte in eerste instantie weinig problemen maar er waren wel een aantal punten gevonden zoals het flexibele stuk van de uitlaat die gelast moest worden, de remschijven en blokken moesten worden vervangen een set nieuwe banden voor en een nieuwe remleiding. dit heeft me al met al wel een rekening opgeleverd van meer dan 250 euro. wel een beetje een tegenvaller. gelukkig is hij motorisch goed in orde dus daar maak ik mij geen zorgen over. de auto rijdt verder prima en rijdt erg fijn