Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium (2018) #2
Uitvoering | Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Ruim een jaar en 45000 km ervaring
In februari 2018 de nieuwe Ford Fiesta 1.0 Titanium in gebruik genomen. Voorzien van diverse fraaie opties zoals B&O audio systeem, extra groot beeldscherm, winterpakket met stuur- en voorruitverwarming, adaptieve cruisecontrol etc. Heel compleet dus.
De Fiesta is een comfortabele en vlotte auto, stuurt lekker scherp en redelijk zuinig. Persoonlijk vind ik de brommerig motor bij toerentallen onder de 2000 wel een minpuntje. Daarnaast zit het stuur wel erg vol met knopjes zodat je ze niet op de tast kunt vinden.
Einde contract
In februari liep het private-lease contract af, als je dan denkt dat je de auto voor een interessante prijs kunt overnemen van Ford lease, dan kom je bedrogen uit! Je mag dan gewoon de marktprijs dokken, ook al heb je via het contract al een groot deel van de afschrijving afgetikt. Sowieso was de afhandeling van de overname een drama. De arrogantie van bepaalde figuren bij Ford lease was tenenkrommend! Uiteindelijk zijn we door iemand die wel bekend was met de term klantenservice wel verder geholpen. Ford lease heeft het bij mij wel verbruid.
Nu over de Fiesta, op enkele elektronische missertjes na heeft de auto het de hele leaseperiode heel goed gedaan. De Fiesta zit goed in elkaar en is lekker vlot met de 100 pk driecilinder 1.0. Zeker in de Titanium met wat extra’s echt een aanrader.