Ford Escort Stationwagon 1.8 D CL (1989)

UitvoeringEscort Stationwagon 1.8 D CL
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2003

Ik vind dit echt een zuinige auto die me ondanks zijn rammelende motor nog overal brengt. (Ik heb de rammelende motor te danken aan de laatste keuring.) Ik rij zo’n 750 km per 2 weken en gooi dan pas mijn tank vol. Dat is een vooruitgang qua verbruik van mijn vorige auto. Het interieur is niet echt wat je noemt super, maar daar hecht ik niet zo’n waarde aan, want de hond maakt toch alles vies na een wandelingetje. Wel heb ik meegespoten spiegels erop en glimt deze auto als een nieuwe. (dankzij commandant en turtlewax en mijn lieve vriend) Alleen vind ik de kofferruimte weer tegenvallen dan met me vorige auto. Maar ik moet toegeven dat dat ook een beetje mijn schuld is, omdat ik een paar grote (huiskamer)boxen erin heb liggen een een overlevingspakket (zoals mijn broertje het noemt) motorolie, koelvloeistof en water voor de ruitenwisser en natuurlijk heel belangrijk de EHBOkoffer. Ben dus op alles voorbereid. Ik kan dus alleen mijn boodschappenkist erin kwijt. Qua rijcomfort ben ik er wel op achteruitgegaan, want deze gaan geen 200 helaas. 160 is de top met meewind. maar ik heb geen haast...

Problemen tja... Toen deze nog van mij vader was en ik niet wist dat je als je onder het streepje dat onder de kwart tank staat moest tanken heb ik wel een keer stilgestaan. Wegenwacht erbij. Maar ging maar tanken. Motorisch laat hij mij verder niet in de steek tot nu toe. Behalve die rammelende motor loopt hij zo nu en dan hoog stationair en voor de rest heeft hij de normale onderhoudsbeurtjes gehad. Mijn vader heeft ´m goed onderhouden en mij er heel blij mee gemaakt.