Ford Escort 1.6 CLX (1990)

Uitvoering | Escort 1.6 CLX |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 1997 |
De eerste auto die ik bezat was een Ford escort clx uit 1990 die helemaal GT was uitgevoerd. Je hebt altijd wel een band met je eerste auto,en ja ik heb nu toch nog steeds spijt dat ik hem verkocht heb.
De auto is lekker pittig met zijn 1.6 liter blok. Er zaten goede stoelen in en lekker voor in de zomer een schuifkanteldakje. Verder geen opties, behalve lichtmetalen velgen van MAK. Maar die heb ik er toen zelf onder gezet, en er ook weer afgehaald want ik heb ze onder de opvolger van de GT gezet een 1.4 escort.
Ik heb er 4 jaar in gereden. Hij was wit dus veel gepoets, maar toch was het een miskoop. Dat kan gebeuren zelfs als je een nieuwe auto koopt.
Bagageruimte was lekker ruim. De auto is ook lekker goedkoop in de wegenbelasting. Kortom een leuke auto maar je moet wel de beste uitzoeken.
Een hele lijst:
Toen ik hem kocht en ik olie ging peilen bleek dat er geen olie in het blok zat(tja eerste auto had ik niet naar gekeken)
olie bijgevuld en ik leek wel een ’olieboot’. ik starte en de hele straat was blauw.
kleppestieltjes moesten worden vervangen en het probleem was opgelost.
het is al een aantal jaar geleden maar de totale prijs van de auto was ik binnen 3 jaar ook kwijt aan reparatie’s !
wielagers,remschijven,accu,versnellingbak vervangen enz enz toen ging de auto ook nog een lekken,ik moest het water er echt uihosen met een emmer !
lekage probleem is nooit opgelost,ik heb de auto verkocht voor de prijs van een paar schoenen,en een jaar of 2 later lag ze op de sloop.
En toch blijft Ford mijn merk!