Ford Escort 1.6 CLX (1991)

Ford Escort

UitvoeringEscort 1.6 CLX
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2004

Deze auto is voor ons een tweede auto. Wij hebben de Ford in mei 2004 gekocht bij een Opeldealer.
De auto is augustus 2005 zonder problemen door de APK gerold en voor de rest is het een zeer degelijk aandoende auto. De bekleding is erg slijtvast, de 1600 motor is lekker pittig (fijne, soepele motor) en de versnellingsbak schakelt top.
De auto heeft echter wel wat niet echt storende kwaaltjes en dat is roest bij de achterschermen en bij de tankdop, blauwe rook bij het starten van de motor (bekend kwaaltje van de CVH motor; vooral als deze een hoge km stand heeft) en als het wat vochtiger wordt, wil de motor wel eens afslaan op het punt van koud naar warm. Voor de rest brengt de auto mij waar ik wezen moet zonder enig probleem.

Weinig. Het enige probleem die ik tot nu gehad heb, is:

* kapotte aanjager (lag aan de zekeringkast)

Voor de rest alleen twee nieuwe voorbanden en een nieuwe einddemper van de uitlaat oftewel normaal onderhoud.

Op 02-08-2005 is de auto APK gekeurd en afgezien van een geschuurde remslang die vervangen moest worden, is er helemaal niets aan de hand met deze auto.

Update 09-08-2006: vandaag heb ik de auto met pijn in mijn hart verkocht. Helaas is er geen budget meer om twee auto’s te bezitten. Ik heb er meer dan twee jaar en 33000 km verder probleemloos in rondgereden. Hopelijk heeft de nieuwe eigenaresse er ook veel plezier mee.
Ik was er supertevreden over. Ford is wat mij betreft net zo betrouwbaar als een Japans merk.

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens