Ford Escort 1.4i Europa (1990)
Uitvoering | Escort 1.4i Europa |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Dit was mijn eerste auto. Ik kon mooi goedkoop aan deze auto komen en heb daarom ook geen moment getwijfeld om deze auto aan te schaffen. Eigenlijk heb ik deze auto 1 jaar gehad en heb deze auto echt helemaal afgetrapt. Ik moet zeggen dat deze auto mij nooit teleur heeft gesteld, hij werkte simpelweg altijd. Soms kon je hem ineens niet meer in zijn 2 krijgen, maar nieuwe versnellingsbak eronder en ik kon weer verder. Voordeel was dat (bijna) alle onderdelen bij de sloop verkrijgbaar waren. Kon dus als ik iets kapot had naar de sloop, nieuwe onderdeel erop zetten en rijden weer. Dit was dus mooi kostenbesparend. Ik ben 1 jaar (20.000 km) eigenaar geweest van deze auto, daarna kwam deze niet meer door de apk.
Tsja, wat waren de problemen
- Kapotte versnellingsbak (2x).
- Kapotte koppeling.
- Koppelingskabel vervangen.
- 8 nieuwe banden (alleen voorbanden).
Dit bewijst wel weer dat ik aardig wild heb gereden.
Door een ongeluk heb ik ook nog wat schade gehad. Ik heb met deze auto een kop staart botsing gehad met 3 auto’s waarvan ik de middelste was (niet mijn schuld). Ik heb echter weinig schade hiervan ondervonden, en heb deze dus mooi goedkoop op kunnen lappen en heb zelf ’maar’ 3 dagen last van mijn nek gehad. Dat bewijst wel weer dat het ook een relatief veilige auto is.