Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 16v 140 Emotion (2004)

Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 16v 140 Emotion (2004)

UitvoeringStilo Multi Wagon 1.9 JTD 16v 140 Emotion
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2008

Kreeg deze auto toegewezen in afwachting van een leaseauto. Over smaken valt natuurlijk te twisten, maar de achterkant vond ik ronduit lelijk. Ook anderen reageren wat lacherig op het uiterlijk van deze auto. Van binnen ziet het er een stuk beter uit, maar wekt het uiteindelijk slechts een middelmatige kwaliteitsindruk. Maar wel beter dan ik van Fiat verwacht had.

Zodra ik ermee ging rijden werd ik al snel herinnerd aan het feit dat je in een Fiat rijdt. Alle cliches lijken waar te zijn. Geluidjes bij het starten, geluidjes bij het achteruit rijden en een trillende binnenspiegel waren het irritantst. Echt zwaar onder de maat. Wegligging is redelijk zwabberig, maar mogelijk dat de normale 3 of 5 deurs het daar beter doet. Ook typisch: zonnekleppen te klein om van enig nut te kunnen zijn.

Toch zitten er ook een aantal aardige punten aan de auto. Zo kon je elke keer weer wat opnieuw ontdekken aan wat in de auto was ingebouwd. Overal zitten speeltjes die je, als je de handleiding niet leest, langzamerhand ontdekt. Dat maakte de auto toch ook weer wat leuker.

Maar het allermooist was de motor die in deze versie was ingebouwd. Het maakte het tot een waar racemonster. 170 als kruissnelheid in Duitsland (150 in Nederland en België) was geen enkel probleem en ging heel comfortabel (behalve de trillende binnenspiegel en rammeltjes dan). Deze motor was echt een heel dik pluspunt aan deze auto waardoor ik er toch ook wel heel veel plezier aan heb beleefd.

Als ik nu een auto zou moeten kopen dan zou ik deze links laten liggen. Gewoon omdat het een rammelbak is en lelijk is. Daar wil ik niet voor betalen.

Dit type auto is in mijn ogen alleen maar geschikt voor iemand die een supersnelle auto willen hebben maar niets geven om uiterlijk vertoon en die het niet erg vinden om bij de garage op bezoek te gaan, dan wel al die ongemakken voor lief nemen. Dit type is te wild voor mensen die helemaal niets om auto\'s geven. Vermoedelijk dus een vrij beperkte doelgroep.

Talrijk, maar vooral kleinere isssues. Met name rammeltjes en vreemde geluiden. Issuelijst voor de dealer was 1,5 A4-tje lang bij een grote beurt. Het kostte drie dagen (!) om een groot deel van die lijst weg te werken en dan nog was niet alles opgelost. Ook typisch: om een lampje (voorkant) te verwisselen moet de hele voorbumper er eerst af.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee