Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Dynamic (2003)

Fiat Stilo Multi Wagon
Fiat Stilo Multi WagonFiat Stilo Multi WagonFiat Stilo Multi WagonFiat Stilo Multi WagonFiat Stilo Multi WagonFiat Stilo Multi WagonFiat Stilo Multi WagonFiat Stilo UproadFiat Stilo Uproad 2006Fiat Stilo - interieurFiat Stilo - interieurFiat Stilo - interieur

UitvoeringStilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Dynamic
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Op zoek naar een diesel liep ik bij toeval tegen een Stilo Multiwagon 1.9 JTD aan. Een auto die ik eigenlijk nooit zo op het vizier had, maar ik viel direct voor het crème-leren interieur en de overige luxe van deze ex-leasewagen die er van binnen en van buiten smetteloos uitzag. Hij rook zelfs nog een beetje naar nieuw leer... Bovendien zie je ze niet op elke straathoek en met een aantoonbare onderhoudshistorie en een leuke prijs heb ik besloten voor de eerste keer eigenaar te worden van een Fiat. En nu ik er in rijd snap er helemaal niets van dat je deze auto zo weinig ziet. Want de Stilo bevalt mij echt super. Een pittige diesel, lekker stil, ruimte in overvloed (zeker met de verschuifbare achterbank) en de nodige luxe en comfort: het is eigenlijk dik voorelkaar bij de Fiat. De auto voelt ook met de nodige ervaring nog strak aan, niets rammelt of trilt er. De bouwkwaliteit van de Stilo staat op een heel behoorlijk niveau! Bovendien zijn er zaken waar overnagedacht is. De handgreep van de kofferbak bijvoorbeeld. Een loei van een handgreep die je echter met een beweging van je pink kunt openen bijvoorbeeld. Of een boordcomputer die aangeeft dat er een lampje stuk is en je ook vertelt welk lampje dat dan is. Zal wel niet uniek zijn, maar voor mij toch wel een aangename verrassing.
Minpuntjes?
Natuurlijk zijn er die ook. Zo kan ik me wel vinden in de kritiek die je in testverslagen leest dat de stuurbekrachtiging wat gevoelloos is.
En je moet wel een studie maken van alle bedieningselementen, dat wijst zich niet vanzelf. En gezien de historie van het merk verwacht ik aan het eind van de rit geen super inruilprijs meer.
Al met al ben ik tot nu toe dik tevreden over mijn Fiat!

geen