Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Dynamic (2003)
| Uitvoering | Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Dynamic |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een Alfa 147 was het wel aardig inleveren qua sportiviteit en wegligging. Maar een driedeurs mag je niet vergelijken met een multiwagon. Qua prestatie moet de stilo MW het afleggen ten opzichte van de 147. Maar als de Stilo MW eenmaal gaat dan gaat ie ook. 180km op de cruise controle met de skikoffer op dak richting de wintersport geen enkel probleem, en comfortabeler dan de 147. In een half jaar tijd 35000 probleem vrije kilometers, op enkele kleine irritaties na. Verder een ideale ruime gezinsauto met een zakelijk representief voorkomen, rijkelijk uitgerust. En je rijdt geen auto van 10 uit een dozijn, ik noem een Focus Station of 307 SW.
2007 Inmiddels heb ik afscheid genomen van de Stilo na 160.000 km. De Stilo heeft mij een keer laten staan. Bij het optrekken sprong spontaan de rechter voorveer van de voorwielophanging. Beide veren zijn vervangen, zowel links als rechts. Naar zeggen schijnt dit vaker voor te komen. De algehele conclusie een perfecte auto die naar mijn mening niet op waarde wordt geschat.
Zowel als in de Alfa 147 heeft ook de stilo MW ruitesproeiers die niet krachtig genoeg zijn. De handel van de inhoogte verstelbare stoel wordt bij het instappen en gaan zitten naar beneden gedrukt waardoor je de zitpositie ieder keer moet bijstellen. En herkenbaar zoals in een andere review beschreven trillende binnenspiegel. Gesprongen voorveer.