Fiat Stilo Multi Wagon 1.8 16v Dynamic (2003)

Fiat Stilo Multi Wagon 1.8 16v Dynamic (2003)

UitvoeringStilo Multi Wagon 1.8 16v Dynamic
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2008

stilo 1.8 mw dynamic

heb deze auto aangeschaft omdat de 306 wel wat klein was met 2 kinderen en een hond. ik zat zelf te twijfelen tussen een 307 sw en een megane station, maar na het uitpluizen van div reviews op dit forum heb ik daar maar van afgezien! aangezien ik niet de standaard astra/focus station wou hebben kwam ik dus bij de stilo uit. laag in aanschaf maar wel fully loaded en een model die je niet op elke hoek van de straat tegen komt! heb gekozen voor de 1.8 omdat ik gelezen had op een review hier dat de 1.6 wel wat aan de lichte kant zou zijn. heb de auto nu een jaar in bezit en ik moet zeggen de auto bevalt uitstekend! biedt veel waar voor zijn geld en is veilig de auto is uitgerust met div veilgheidssystemen o.a abs,ebd 6 airbags asr enz enz climate control,links/rechts gescheiden, zeer goed klinkend standaard audiosysteem met 6 luidsprekers en bediening op het stuur cd-wisselaar cruise-control, en een uitgebreide boorcomputer.

pluspunten:
ruim en comfortabele auto
zeer uitgebreide standaard utrusting
veilig!
betrouwbaar!
vrij exclusief.

minpunten:
beetje wollig wegedrag
zijwind gevoelig
denk er zelf aan om de auto te laten verlagen
om de auto een beter wegligging te geven.
duur in onderhoud, voor een grote-beurt met apk
en een lekke middendemper wads ik 800 euro kwijt

problemen:
kenteken lampje achter een paar keer vervangen
tussendemper lek
verder niets!! dus dat is gewoon uitstekend

eindconclusie:
gewoon een goede ondergewaardeerde betaalbare auto die doet wat die doen moet
veel waar voor je geld! veel standaard uitrusting waar je bij
andere merken vet voor moet bijbetalen! tip! neem wel de 1.8
de auto weegt wel tegen de 1400kg dus die 133pk heb je wel nodig.

update. 11-01-2010 169.000 km auto klaperde en bonkte nogal bij slecht wegdek en bij het nemen van verkeersdrempels, naar de garage dus, bleek ruimte te zitten op een van de bussen van de achteras, blijkt een mw kwaaltje te zijn, beide vervangen, tevens de thermostaat laten vervangen, de auto kwam niet goed meer op temp, stond normaal in het midden nu nog maar op een kwart

update

auto laten verlagen om een betere wegliging te krijgen, verlaagd met promaxx veren, een onderdeel van eibach, een heel verschil! de auton zweeft niet meer zo erg en in de bochten veel minder last van overhellen, tevens een 2e hands setje 17inch fiat velgen met banden aangeschaft dit is vooral optisch een enorme verbetering vindt ik zelf en ook de wegligging gaat weer een stukje vooruit, verder de distributie riem en multiriem laten vervangen ,tevens de beruchte nokkenasversteller laten vervangen dus ben ook van het ratelen af, ben nog niet van plan de auto voorlopig weg te doen dus er zal nog wel eens een update verschijnen

200.000 km overschreden

vandaag over de 200.000 km grens heen gegaan, auto bevalt nog steed goed, zomer vakantie heen en weer naar oostenrijk geweest en dan merk je wel dat de auto daar echt voor is gemaakt,in alle luxe en comfort en ruimte km maken! heb alleen na de vakante een kleine storing gehad met de stilo, een bobine kapot, gelijk op aanraden van de garage de bougies vervangen en verder geen last meer gehad. zit volgend jaar te denken aan een een nieuwe {2012} panda aan te schaffen omdat mijn vriendin 90% van de tijd alleen in de auto rijd en ik wel wat kleiner/zuiniger wil gaan rijden maar als de inruil echt zo laag is wat ik gehoord heb +- 1500 tot 2000 euro dan rijd ik er nog mooi 2 jaar in door

auto verkocht!

auto verkocht omdat het tijd was voor een andere auto, niet omdat de auto weg moest omdat die niet meer beviel of i.d, auto is goed bevallen in al die jaren, ik denk dat het een onder gewaardeerde auto is, kost niet het meeste bij aanschaf en als je ziet wat er allemaal standaard op zit! daar kunnen andere merken een puntje aan zuigen! ps nieuwe auto is weer een fiat, een bravo 1.4 t-jet sport, dit zegt denk ik ook wel wat over de betrouwbaarheid.....