Fiat Stilo 1.6 16v Sporting (2004)

Fiat Stilo 1.6 16v Sporting (2004)

UitvoeringStilo 1.6 16v Sporting
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2016

Aankoop Fiat Stilo 1.6 Sporting 2004

Beste allemaal!

Afgelopen donderdag heb ik me eraan gewaagd een Fiat Stilo Sport 1.6-16v bj 2004 aan te schaffen op een km stand van 156.000km.
Natuurlijk eerst veel reviews en tests gelezen voordat ik serieus opzoek ging naar deze auto.
Het uiterlijk beviel mij namelijk erg goed. Een sportief model met een modern uiterlijk voor een redelijke betaalbare prijs voor mij als student.
Anno 2016 vragen de meeste mensen nog zo'n €1000 - €2500 voor een Stilo afhankelijk van de uitvoering en het aantal kilometers.
Nadat ik veel gelezen had over electronica storingen, zwakke veren en dergelijke minpuntjes ging ik zorgvuldig opzoek. Op autoscout, marktplaats en verschillende occasionsites kwam ik er een aantal tegen.
Wat me opviel was dat er veel stilos 2.4 abarth werden aangeboden. Ik las over dit model juist veel minpuntjes zoals electronica en verbruik. Ik besloot dat de 2.4 voor mij niet de de uitvoering was die ik wilde. Ik twijfelde dus tussen een 1.4 of een 1.6. Ik wilde namelijk wel een beetje pit maar ik wilde ook een auto die redelijk betaalbaar was in verbruik.
Zo speurde ik het internet af en kwam ik er toevallig eentje tegen in mijn woonplaats bij de dealer waar ik ook mijn vorige en eerste auto (ford fiesta 1.6 -16v) had gekocht.
Omdat mijn vorige auto me heel goed bevallen is en ik in 2 jaar tijd nooit grote kosten heb hoeven maken mbt het onderhoud vertrouwde ik deze dealer. Goldenstonecars in Lelystad. Zij hadden deze grijze Stilo 1.6-16v te koop staan met full option en panorama dak. Ze vroegen hier €2000,- voor. Voor de uitvoering van deze stilo en het aantal kilometers 156.000 vond ik dat een redelijke prijs, mits hij goed onderhouden was natuurlijk.
Dus ik had even gebeld en afgesproken de volgende ochtend de auto te komen bezichtigen. Aangekomen zag ik de Stilo al staan op het erf. Ik was gelijk verliefd maar goed, ik wilde natuurlijk weten of hij motorisch ook zo goed was als dat ze beschreven in de advertentie.
Dus hop, in de auto, motorkap open en de auto starten. Nou ben ik geen monteur of expert maar ik ben ook niet gek. Ik had al veel tips gelezen waar je op moest letten bij deze auto en ik heb een maatje dat wel echt alles van auto's weet en die had me ook al een aantal dingen meegegeven.
De motor liep prima stationair. Ik vroeg naar het onderhoud en ze gaven aan dat zij als dealer 2e eigenaar waren en dat de auto daarvoor goed onderhouden was met het onderhoudsboekje keurig op orde. Distributieriem was vervangen bij 110.000km en voorderest een aantal kleine onderhoudsbeurtjes gehad.
Met een goed gevoel ging ik een proefritje rijden. Hop de snelweg op en daar presteerde de auto eigenlijk prima. Auto trekt lekker snel op, ligt lekker op de weg en ik had een veilig gevoel zo rijdend op de snelweg. Nog even de snelweg af en een paar straatjes en drempels gepakt. Ging ook soepel, de auto leek inderdaad echt goed onderhouden. Nog even uitgestapt en de veren getest door even flink voor en achter gewicht op de auto te drukken. Geen gekke geluiden en veerde nog prima op en neer. Uitlaatje nog even gecontroleerd en ik reed met een goed gevoel weer terug naar de dealer. Nog even de minpuntjes besproken want voor die prijs kon de auto toch niet helemaal perfect zijn dacht ik? Indd, kleine mankementjes had de auto zoals het panoramadaksysteem dat niet meer open en dicht schuift en het portier lampje dat brand omdat de auto denkt dat de kofferbak open staat. Voor mij geen reden om de auto niet aan te schaffen voor deze prijs en deze staat.
Uiteindelijk nog even een praatje met ze gemaakt en ik mocht de auto met een leuke korting meenemen.

Ik heb de auto inmiddels 2 dagen en heb er als een blij kind bijna 48 uur in gezeten ;). Eerste dag al gelijk even Amsterdam op en neer en de auto bevalt me erg goed.
Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen en het onderhoud. Op de foto's kun je mijn Stilo nog even bekijken ;)

7,5