Fiat Punto Turbo D SX (1994)
Uitvoering | Punto Turbo D SX |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Op zich is deze auto een fijne rijder, de wegligging is formidabel omdat de auto voor zijn formaat best zwaar is. Ik ben wel tevreden met deze auto, hoewel ik best wel wat meer motorvermogen had verwacht. Ook de reparatiegevoeligheid is niet naar mijn zin, er gaat teveel kapot in deze auto. (vooral bij deze km stand). Het verbruik van olie is normaal maar het verbruik van brandstof is beneden-gemiddeld. De stuurbekrachtiging is wel erg fijn en licht, voor het stadsverkeer ideaal. Al met al is het toch een fijne kar!
Het turbolampje begon kort na aanschaf bij accelereren te branden, ik heb hier nooit wat aan laten doen. We zijn nu 61.000 km verder en verder geen problemen mee gehad.
Verder is de interieurverwarmings-radiator vervangen (hele dashboard moest eruit), achteras zat los, beide motortjes van de electr. ramen kapot, startmotor doet het alleen "koud", lampjes in het dashboard en de achterlichten gaan om de haverklap stuk, antenne zat ineens los en moest afgekit worden, want het regenwater kwam via de interieurverlichting naar binnen sijpelen.
Eind 2001 moest mijn auto via een terugroepactie van Fiat naar de garage omdat er mogelijk corrosie zou zijn bij de remleidingen. Er miste bij vervanging van het remsysteem een onderdeel en dat heeft 3 maanden geduurd voordat die bij de dealer binnen was. slechte zaak van fiat.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee