Fiat Punto (2016) #2
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
prettige alrounder
De auto hebben we nu 1 week. Het verbruik is niet zo gunstig als je zou verwachten van een kleine 2 cilinder motor. Dat komt wellicht door het gewicht en de vorm van de auto.
(audi a4 rijd zuiniger met 4 cilinders)
We hadden hem vooral voor in de stad gekocht en daar is het verbruik wat minder belangrijk op korte stukjes.
Comfort is best in orde, de stoelen zijn in orde. De auto is windgevoeliger dan we gewend zijn. Wellicht komt dat ook door de vorm in combinatie met de vering die niet stug is.
Sommige zaken zijn wat goedkoper zoals geen lichtjes achterin.
Onze uitvoering heeft o.a. cruise control, climate control, alle ramen electrisch. Dat gaf de doorslag voor deze auto icm de kleur: grijs metallic.
Alles bij elkaar een geschikt model waarvoor we hem hebben gekocht, er zit ook een aardig formaat kofferbak in.
Over betrouwbaarheid en onderhoudskosten kan ik nog weinig zeggen, gelukkig was bij aflevering een beurt erbij.
Wel moeten de achterklepgasveren vervangen worden, dit lijkt me makkelijk zelf te doen en kost dan max E50,-