Fiat Grande Punto 1.4 8v Edizione Blue & Me (2007)
Uitvoering | Grande Punto 1.4 8v Edizione Blue & Me |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ervaringen
Eind 2005, bij de introductie van de Grande Punto, waren wij, als bezitters van een Punto 1.2 16v ELX uit 2000, zeer geïnteresseerd in het nieuwe model met name vanwege de toegenomen bescherming van inzittenden. Omdat er ook door andere fabrikanten nieuwe modellen werden geïntroduceerd hebben wij besloten ons voor de keus voor een nieuwe auto breed te oriënteren.
In eerste instantie bestond de shortlist uit de volgende auto’s:
- Fiat Grande Punto Dynamic/Emotion 1.4 16v
- Renault Clio Team Spirt 1.4 16v
- Opel Corsa Cosmo 1.4 16v
- Peugeot 207 XT 1.4 16v
Aangezien wij onze beslissing niet wilden nemen zonder een proefrit te maken, hebben we lang moeten wachten voordat een Grande Punto met de 16-kleps 1.4 motor beschikbaar was.
Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Fiat Grande Punto 1.4 8v Blue & Me, omdat geen van de vier genoemde modellen een vergelijkbare prijs/kwaliteitverhouding hadden.
Fiat Grande Punto Dynamic/Emotion 1.4 16v
- de 16-kleps motor kon ons in vergelijking met de prestaties van de motor van onze huidige Punto niet overtuigen. Enerzijds weinig responsief op het gaspedaal, zelfs wanneer je hem hoog in de toeren weet te houden, en anderzijds niet meer souplesse dan de 8-kleps versie
Renault Clio Team Spirt 1.4 16v
- minder goede zit in de stoelen, stuur niet axiaal verstelbaar, weinig gevoel in het stuur
Opel Corsa Cosmo 1.4 16v
- stoelen bevielen ons niet
Peugeot 207 XT 1.4 16v
- minder veelzijdig als gevolg van de noodzaak om de voorstoelen naar voren te verzetten als de achterbank weggeklapt moet worden
De Fiat dealer bood ons aan om ook een proefrit te maken met de 1.4 8v motor met de verwachting dat wij de prestaties van de 16v-motor beter zouden gaan waarderen. Echter het tegenovergestelde was het geval: de 8v-motor had weliswaar ook niet de prestaties die wij in eerste instantie zochten, maar toonde zich wel veel soepeler.
Dit maakte de Edizione Blue & Me voor ons een heel aantrekkelijke optie (goedkoper maar met heel veel opties). Toen de Fiat dealer ook nog eens de beste inruilprijs bood, zijn wij tot aanschaf overgegaan.
Samenvattend zijn voor ons de sterke punten van deze auto:
- de ruimte (en de praktische invulling daarvan)
- (de zit op) de voorstoelen
- het weggedrag: comfortabel maar niet ten koste van het stuurgevoel
- Blue & Me (geen gedonder meer met carkits voor verschillend toestellen; aansluitmogelijkheden MP3-speler/Ipod)
- Bediening op stuurwiel van telefoon en radio/CD speler
- Dual zone airconditioning
- Lederen stuur
De minder sterke punten zijn:
- de onoverzichtelijke voorzijde (maakt inparkeren lastig)
- dode hoek als gevolg van kleine driehoekige ruitje links- en rechtsvoor
- de bediening van de achterklep (slechts van binnenuit of met de afstandsbediening te openen)
- de beperkte ruimte in de opbergvakken
Op dit moment is de wagen net aan ons afgeleverd. Onze ervaringen met de auto in de dagelijkse praktijk zullen wij binnenkort toevoegen.
De auto is net afgeleverd. Vooralsnog geen problemen.

Fiat Punto Grande 1.4-16V Edizione Lusso Airco, boordcomputer, Elek. ramen voor, lage km stand met nap! Volledig onderhoud!! Zeer nette en comfortabele Fiat Grande Punto 1.4-16V in de luxe Edizione Lusso-uitvoering. Deze sportieve hatchback combineert Italiaanse stijl met degelijkheid en rijkelijke uitrusting. 1.4
- 2008

Fiat Punto Grande 1.2 Dynamic